Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK-supportrar attackerade CSKA Moskvas hotell: "Trodde inte det skulle bli något"

Lech Poznan rasade efter att inte fått någon sömn.
Nu har AIK-supportrar varit igång igen - inatt störde man CSKA Moskva.
- Vi trodde faktiskt inte att det skulle bli något, säger kommunikationschefen Gabriella Blombäck.

När Lech Poznan skulle möta AIK i kvalet till Europa League för ett par veckor sedan bodde laget på ett hotell i centrala Stockholm. Under natten till matchen tog sig flera AIK-supportrar dit och startade brandlarmet. Spelarna vaknade två gånger och efter 0-3-förlusten på Råsunda var tränaren Mariusz Rumak helt tokig.

I natt var det dags igen. Flera AIK-supportrar tog sig till CSKA Moskvas hotell där de brände av raketer och förde ett stort liv. De lade sedan ut en film av händelsen på Youtube där det ser ut som att flera raketer träffar hotellet.. Efter några timmar togs klippet bort.

- Henrik Koch (AIK:s säkerhetsansvarige) har haft kontakt med säkerhetsbolaget. Det har varit några personer där, det var några smällar och sedan drog de därifrån. Det var inga av spelarna som vaknade. Men vi håller på att prata mer, säger Gabriella Blombäck till fotbollskanalen.se.

- Jag har sett filmen, men vi har inte ens fått bekräftat att det är det hotellet där laget bor. Allt är fortfarande oklart. Vi ska träffa ryssarna klockan 10.30 och då får vi höra mer av deras bild. Sedan kommer vi att gå ut med ett pressmeddelande. Vi vill verkligen ta reda på vad som har hänt, var de har varit, har det stört laget och så vidare.

Vad tycker du om supportrarnas beteende?

- Att störa ett motståndarlag inför en viktig match är osportsligt beteende och det kan aldrig accepteras.

Det är väl inte så lyckligt för AIK med tanke på vad som hände mot Lech Poznan?

- Jag hoppas att det inte har stört spelarna. De indikationer vi har fått så är det så. Det ska vara mycket värre på filmen än hur det upplevdes på plats. Filmen är två minuter, den är inte klippt eller någonting utan det är så långt som det här pågick och det var inte nog lång tid för att spelarna skulle vakna, hoppas vi verkligen. På filmen ser man ju att det inte är några draperier som dras för och man märker ju inte att folk börjar vakna upp heller.

Hur var säkerheten?

- Kan inte gå in på det, men vi har ju tagit in extra säkerhetsvakter. Vi har haft dialog med supportrarna och förklarat hur viktigt det är att något sådant här inte händer. Vi trodde faktiskt inte att det skulle bli något, men någonstans lär man sig av erfarenheterna och efter Lech Poznan ville vi ta det säkra före det osäkra och se till att det fanns vakter på plats som hade direktingång till polisen, men det här gick så fort att polisen hann nog inte komma på plats förrän de hade dragit, men det vet vi inte ännu.

- Men förhoppningsvis har de inte stört laget i alla fall och det känns som det viktigasteför då har de misslyckats med sin ambition och det tycker jag i så fall är bra.

Publicerad 2012-08-23 kl 10:30
Annons
Annons
Annons