POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

AIK svarar efter maskningsanklagelserna: "Definitivt ingen taktik vi har lagt upp"

Foto: Bildbyrån

Simon Thern anklagade AIK för att maska medvetet.
Helt osant, enligt Sebastian Larsson.
- Det är definitivt ingen taktik vi har lagt upp, säger mittfältaren till Sportbladet.

AIK mötte IFK Norrköping i en duell mellan fjolårsettan och fjolårstvåan redan i omgång 2. Efter matchen anklagade Pekings Simon Thern de regerande mästarna för att maska.

- Det finns ju inget reglemente mot det utan alla kan ju påstå att de är skadade. Men det är de ju inte. De behövde få lite tid för att snacka ihop sig och få oss lite ur rytm. Det är ju inte så svårläst, men vad ska vi göra? Det finns ju inte så mycket att göra åt det. Det gäller bara att trumma på, även om det gick någon minut och att det gick långsamt, sa Thern efter matchen.

Under torsdagen svarade Sebastian Larsson på Therns uttalande. Landslagsspelaren menar att man då får gå runt och fråga alla spelare om de har ont eller inte.

- Jag stannade nere en gång när jag fastnade i gräset, eller gräset, det är inget gräs, den där skiten vi spelar på. De kände att de hade första 30 (minuterna) och så mötte de oss och vi var starkare totalt sett över 90 så det var nog mer frustration de pratade i, säger Sebastian Larsson till Sportbladet.

Han förnekade också att det skulle vara en taktik från laget att fördröja spelet vid skadesituationer.

- Sedan om någon av våra spelare gör det, det vet jag inte. Men om det är något vi har diskuterat som lag, absolut inte. Kan det hjälpa ett lag vid vissa tillfällen att få något avbrott, absolut, herregud. Det är inget konstigt med det, säger mittfältaren..

Tränaren Rikard Norling väljer att inte kommentera situationen överhuvudtag.

- Jag vill inte gå in i det överhuvudtaget. Jag vill inte bidra till den... det är en mediagrej som ni bäst sköter själva, säger AIK-tränaren.

AIK har öppnat säsongen med att spela två mållösa matcher mot Östersund och Norrköping och ställs i nästa omgång mot Sirius.

Publicerad 2019-04-11 kl 20:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå