AIK-talangen cup-hjälte: ”Glömmer aldrig”

AIK kunde till slut kämpa ner Öster. Pontus Engblom avgjorde cupmatchen i förlängningen med sitt första mål i AIK-tröjan. Efteråt sprudlade anfallaren av glädje.

- Enormt skönt att få göra mål. Mitt första tävlingsmål och det kommer jag aldrig glömma, säger en mycket glad Pontus Engblom till FotbollDirekt.se efter 3-1-segern mot Öster.
Pontus Engblom kom in som avbytare i matchens slutskede. Anfallaren löpte ifrån försvaret och kunde i den 108:e minuten sätta matchens avgörande. Den här spelaren har liksom hela AIK haft en tung säsong. Den snabbe talangen hade bara gjort tre matcher från start i allsvenskan och hade fram till den här matchen ännu inte nätat för Solna-klubben. Men nu känner 18-åringen att det börjar lossna.
- Det betyder mycket att som anfallare få se bollen rulla in i nät. Det gör inget att det var ett bottenlag från superettan vi mötte, konstaterar han.
Då hade Gabriel Özkan bara fyra minuter tidigare gjort 2-1 för AIK – en spelare som med sina skador också haft en tuff vår – med en kanon utanför straffområdet. Även Özkan började matchen på bänken.
Pontus Engblom tror att hela laget mår bra av att spelare kommer in från bänken och avgör.
- Det är såna saker som gör att hela truppen känner sig delaktiga i segern. Viktigt.
Matchen som sådan var annars inget att glädjas över. Öster tog ledningen med 1-0 i 59:e minuten och fick dessutom ett 2-1-mål bortdömt för offside. Engblom kände från sin bänkplats hur viktigt det var att få in en snabb kvittering efter Östers ledningsmål.
- När Öster tog ledningen tänkte jag med tanke på säsongen: ”åh nej, inte nu igen”...
- Nisse Johanssons kvitteringsnick var enormt psykologiskt viktig, medger Engblom om 1-1-målet i 61:a minuten.
Pontus Engblom vet att laget inte gjorde någon höjdarmatch, men känner sig ändå lättad inför uppehållet över de senaste segrarna.
- Vi har inte gjort en bra säsong. Jättebra att vi vunnit två raka nu. Absolut, avslutar han.
Publicerad 2010-05-26 kl 08:16

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.