Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK-talangen ger upp säsongen - men inte karriären

Kevin Walkers 2009 har varit allt annat än trevligt.
Drabbad av blodförgiftning två gånger - men han ska tilbaka.
- Jag ska vara som Ryan Giggs och bara spela vidare, säger Walker.

- Det finns inte i min hjärna att jag ska ge upp karriären, säger Kevin Walker.

Hur känns det idag? - Det är okej. Jag lever. Det har varit jävligt tufft en tid men nu har jag fått antibiotika att äta fram till november/december. Det är en lång väg tillbaka.

Du låter ändå vid gott mod, trots omständigheterna... - Det är klart man får ta det för vad det är. Det är min situation jag är i nu.

Berätta lite om din vardag. - Jag äter väldigt mycket antibiotikatabletter. Jag har två olika sorts antibiotika som jag tar tre gånger om dagen och det är totalt tolv tabletter jag äter varje dag.

Ojdå, det låter mycket... - Ja men det är så det är och det har blivit till en rutin det också. Nu gäller det att bara få skiten ur kroppen. Första gången fick jag för lite antibiotika under för kort tid och jag pushade väl på det lite också att komma tillbaka men det ska jag inte göra nu. Det här får ta den tid det tar, säger Walker.

Något mer spel den här säsongen är inte att tänka på. Det är snarare nästa säsong som finns i Walkers tankar.
- Jag har förstås tappat väldigt mycket fysiskt och det är den biten jag måste jobba med mest när jag kommer tillbaka. Rent fotbollsmässigt behöver jag nog inte så lång tid och där sitter mycket i huvudet redan hur man spelar fotboll. Tänka fotboll har jag alltid kunnat göra. Och får se jag kanske kan träna upp någon extragrej, få bättre spänst eller något, när jag kommer tillbaka.

Ditt AIK leder Allsvenskan. Är det tungt att vara vid sidan av när laget stormar fram mot SM-guld?
- Det är tungt att överhuvudtaget att vara vid sidan om oavsett om det gällt guldstrid eller vi fått kämpa för att hålla oss kvar. Det glädjer mig förstås att det går så bra för laget och jag fick ju vara en del av laget på försäsongen.

Vad är det som har gjort att det blivit som det har blivit för dig, har du blivit utsatt för någon sorts felmedicinering? - Från början vet ingen hur jag fick den här skiten. Det är väldigt komplext allt det där. Men den första behandlingen jag fick var för liten och för dålig. Så nog är det någon som har gjort något fel.

Många andra kanske hade grävt ned sig rejält och tyckt att karriären och allt varit över men Walker håller ändå huvudet högt och försöker se nyktert på tillvaron.
- Det finns andra som har det värre. Jag vet att jag kommer att bli frisk.

Publicerad 2009-09-15 kl 15:59
Annons
Annons
Annons