POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK-talangen om uppflyttningen: "Vill bli som Quaison"

Foto: Bildbyrån.

Bilal Hussein har skrivit på ett A-lagskontrakt med AIK.
Han flyttas upp från ungdomsleden och vill nu göra om sin stora förebilds resa från AIK och ut i Europa.  
- Jag vill göra samma resa som Quaison, säger 17-åringen till AIK:s hemsida

AIK:s 17-årige mittfältstalang Bilal Hussein blev under tisdagen näste spelare att ta sig upp från klubbens ungdomsled till att skriva på ett kontrakt för A-laget. Under tisdagen gick klubben ut med att han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2021. 

Nu vill han göra samma resa som förebilden Robin Quaison, som tog sig upp i AIK, spelade i allsvenskan och därefter tog sig ut i Europa via Palermo och därefter till Mainz i Bundesliga. 

 - Jag är glad och stolt över att få skriva på ett A-lagskontrakt och har drömt om det här länge. Jag har alltid varit en AIK-supporter och jag hoppas att jag kan bli en viktig spelare för AIK och göra samma resa som min förebild Robin Quaison, säger Hussein till hemsidan.

Leif Karlsson, som är sportchef i AIK Ungdomsfotboll, glädjs åt att ytterligare en spelare från ungdomsleden får chansen i A-laget. 

– Från vår sida glädjer vi oss åt att Bilal erbjuds ett avtal med AIK A, vilket han är mycket väl värd. Samtidigt kan vi konstatera att den verksamhet som bedrivs inom ungdomsfotbollen fortsätter att utveckla spelare med hög kvalitet och att det dagliga samspelet mellan A och U ger unga spelare möjlighet att bidra till framtida framgångar för AIK Fotboll, säger Karlsson till klubbens hemsida. 

Hussein fick senast hoppa in i den 40:e minuten, när AIK besegrade Inter Åbo med 3-0 i klubbens andra träningsmatch för året, men första på Skytteholm.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-30 kl 13:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå