Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix

AIK Tifo lägger verksamheten på is: "Omöjligt att fortsätta"

AIK Tifo lägger sin verksamhet på is, meddelar man under tisdagen.
"Vi känner inte längre att vi kan utföra de tifona vi vill gör", skriver gruppen.

Framöver blir det inga fler storslagna tifon från AIK-håll, i alla fall inte inom den närmaste framtiden. AIK Tifo skriver i dag på sin hemsida att man lägger verksamheten på is, efter 16 års kontinuerligt arbete.

Bland annat är det brist på en lokal att arbeta i som gör att tifogruppen fattar beslutet.

ANNONS

"De senaste åren har det blivit allt svårare att få tag på ytor att nyttja som är inomhus. Trots letande har förslag på såväl små som stora lokaler lyst med sin frånvaro", meddelar AIK Tifo.

De fortsätter:

"Inför hemmaderbyt mot Hammarby utförde polisen en så kallad husrannsakan på AIK-Tifos container där tifo- och läktarmaterial förvaras. Man påstod att man hade fått ett tips att illegal pyroteknik förvarades där. Då någon pyroteknik inte handskas med av AIK-Tifo väckte polisens aktion irritation snarare än någon oro."

Polisen ska ha hittat en väska innehållande pyroteknik och narkotika. AIK Tifo hävdar dock att väskan inte tillhör deras organisation, utan troligtvis någon inne på arenan som arbetade med det aktuella tifot.

Arenabolaget har tillåtit AIK Tifo att förvara saker i containern med kravet att det inte skulle få finnas någon pyroteknik i den. Efter polisens husrannsakan får gruppen nu inte längre använda containern.

ANNONS

"Rimligt kan tyckas, då det var vad som avtalats, men vi känner ändå att vi borde ha fått chans till en dialog innan ett sådant slutgiltigt beslut togs", skriver AIK Tifo på sin hemsida.

AIK Tifo hävdar också att det numera är svårare för dem att få tillgång till arenan, samtidigt som arenabolaget enligt gruppen har börjat fakturera AIK för tiden då tifoarbetarna har tillgång till Friends Arena.

"Att både sakna tillverkningslokal samt att sakna en vettig förvaring gör att vi i dagsläget känner att det är omöjligt för oss att fortsätta verksamheten. Klubbledningens ovilja att försöka hjälpa oss lösa situationen samt arenabolagets illvilja gentemot oss gör att vi känner oss tvungna att lägga verksamheten på is tills situationen är löst", skriver AIK Tifo.

Tifogruppen jobbar dock på att hitta en lösning och hoppas kunna återuppta sin verksamhet framöver.

ANNONS

Se AIK:s tifo i derbyt mot Hammarby i spelaren ovan.

Publicerad 2015-07-21 kl 15:49

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto