AIK tillbaka i serieledning

AIK återtog serieledningen i allsvenskan genom att vinna med 2-0 över Häcken i Göteborg. Två mål på två minuter i mitten av första halvlek avgjorde.

Både Häcken och AIK hade tio förlustfria seriematcher i rad före måndagens möte på Rambergsvallen. Senast lagen förlorade i allsvenskan var i slutet av maj.
För en vecka sedan möttes dock just dessa lag i en dramatisk semifinal i svenska cupen på Råsunda. AIK vann med 3-2, tack vare två mål i förlängningens slutminuter.

Även denna gång studsade bollen AIK:s väg. Först när Häckens Marcus Jarlegren sköt bra i tolfte minuten, och fick se bollen träffa stolpen, målvakten Daniel Örlund och därefter stolpen igen, innan den studsade ut på plan.
Sedan i 19:e minuten, när Antonio Flávios skott ändrade riktning på en Häckenback och seglade in vid bortre krysset till 1-0.

Bara en och halv minut senare nickade Iván Óbolo in 2-0 på ett inlägg från Martin Kayongo-Mutumba.
Det gav AIK läge att kontrollera spelet. I andra halvlek var Häcken piggast på att anfalla, och dominerade stundtals med flera hyfsade chanser som följd. Men riktigt farligt var det sällan vid AIK:s mål.
Häcken gjorde vad man kunde, men AIK var lite tyngre och mer stabilt - även om man hade få vettiga anfall efter paus.