Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK tog första segern på Råsunda

Tillståndet är fortfarande kritiskt. Men stabilare. Det bästa ångestdämpande medlet för ett mästarlag i kris är tre poäng.

AIK tog årets första seger på Råsunda - 1-0 (1-0) mot Trelleborg.
Viktor Lundberg, i andra matchen från start, hade lossat bössan två gånger tidigare och visat att han både vågar och kan.
Nu sköt han igen, i minut 34.

Inget vidare, men bollen blockerades av en försvarare, hamnade hos Antonio Flavio samtidigt som utrusande målvakten Viktor Noring fastnade på en medspelare.
Flavio var iskall, rundade de två kravlande trelleborgarna, väntade på att hitta en lucka och när han fann den placerade han bollen intill stolpen.

Lika mycket en ovanlighet på Råsunda i år som tre poäng till en mästarklubb på dekis. Med segern klättrade AIK upp på lika många poäng - nio - som Trelleborg. Om det är marschen uppåt som börjat?
Kanske.

Viljan att använda benen till att löpa och fötterna till att göra något vettigt med bollen fanns där på ett helt annat sätt än tidigare. Inte för att det var bra. Men bättre.

Och Tomi Maanoja gjorde inga avgörande misstag. Bara en sån sak.
Med två matcher kvar innan VM-uppehållet har AIK chansen att klättra över nedflyttningsstrecket och använda sommaren till att slicka såren.

Trelleborg får ägna sig åt något liknande.

TT

Publicerad 2010-05-09 kl 19:08
Annons
Annons
Annons