AIK tog tredje raka segern i allsvenskan - men stjärnduon ut skadad i mötet med ÖFK

Kaffe kaka, tredje raka.
AIK tog under söndagen sin tredje raka seger i allsvenskan efter 2-1 borta mot ÖFK.
Men segern var dyrköpt, då såväl Nabil Bahoui och Mikael Lustig tvingades utgå skadade.
- Det blir bara bättre och bättre, säger Henok Goitom till Dplay.

AIK fick en smakstart och tog ledningen redan efter sju mintuers spel. Efter en hörna damp bollen ner framför Per Karlssons fötter, som kunde trycka in 1-0 från nära håll. Det var mittbackens första mål den här säsongen.

ÖFK saknade dock inte chanser. Felix Hörberg avlossade högern efter 23 minuters spel, ett avslut som Budimir Janosevic fick sträcka ut ordentligt på. AIK försökte därefter genom Paulos Abraham, innan ÖFK fick två fina lägen till kvittering i slutet av halvleken.

Men, 1-0 till AIK i paus.

20 minuter in på den andra halvleken utökade AIK sin ledning. Aly Keita stod för en misslyckad passning som Filip Rogic sög åt sig. Rogic spelade därefter Henok Goitom som kunde göra 2-0 i öppen kasse.

ÖFK fick därefter ett gyllene läge att reducera med 13 minuter kvar att spela, men Janosevic stod emot även den här gången, då Simon Kroon avslutade med pannan. ÖFK:s chanser skulle dock resultera i ett mål. Med några minuter kvar av full tid nådde Thomas Isherwood högst på en hörna och nickade in 2-1.

Närmare än så kom dock inte ÖFK, utan AIK höll undan och tog tredje raka segern i allsvenskan – även om den var dyrköpt då såväl Nabil Bahoui som Mikael Lustig tvingades bryta matchen.

ÖFK? Det var lagets första förlust sedan den 9 augusti, då mot Elfsborg på hemmaplan.

- Vi kanske inte började som vi ville med Bartosz (Grzelak), men vi har alltid trott på hans idéer. Sakta men säkert har det blivit bättre och bättre och vi får även mer tro när det blir mer segrar, säger Henok Goitom till Dplay efter matchen.

Efter söndagens match står AIK på 27 inspelade poäng efter 22 omgångar. ÖFK är tre poäng före dagens motståndare i tabellen, men har även en match mer spelad.

ÖFK: Keita - Mensiro, Haugan, Isherwood - Hörberg, Ssewankambo, Colkett, Ouattara - Kroon, Turgott, Fritzson

AIK: Janosevic - Lustig, Karlsson, Papagiannopoulos, Kahl - Larsson, Adu, Rogic - Abraham, Goitom, Bahoui