Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK-tränaren: "Är inte för beroende av Bangura''

0-3 mot Kalmar och Nebojsa Novakovic visar missnöje. Men på frågan om AIK är för beroende av Mohamed Bangura så slår AIK-tränaren dövörat till.

- Klart att han är en jätteviktig spelare men vi kommer inte att stå och falla med honom när säsongen börjar, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Noakovic till FotbollDirekt.se.

Ändå var det mot Kalmar på nytt kring Mohamed Bangura allt kretsade för AIK.
I stort sett allt går igenom Sierra Leone-stjärnan och han hade både tre och fyra målchanser.

- Som jag sade - han är jätteviktig och med honom rättvänd ska vi fortsätta att spela genom honom. Men våra motståndare ska inte tro att det räcker med att ta bort honom för att vinna mot oss.
- Vi kommer inte att bli lika beroende av honom som förra säsongen.

AIK var annars obesegrade den här vintern fram till mötet med Örebro för en vecka sedan.
Därefter har emellertid intrycket av det ''nya AIK'' naggats i kanten med siffermässigt klara förluster mot både Örebro (1-3) och Kalmar (0-3).
Nebojsa Novakovic gör inte heller någonting för att försöka släta över propparna - som bara tre veckor före den allsvenska premiären sätter press på AIK.

- Men vi känner att vi kommer att ha alternativ när det är dags, säger Novakovic och syftar till Mohamed Bangura.
- Ibrahim Bangura blir bara bättre och den här gången vilade Pontus (Engblom) och Admir Catovic kom bara in i slutet, säger AIK-tränaren som ändå inte alls vill bortförklara förlusten:

- Vi gör en pissdålig match mot Kalmar, det kan du skriva. Kalmar vinner helt rättvist och vi får aldrig grepp om deras omställningar. De är längre fram än oss just nu.

Ett problem för AIK - för Novakovic - är att det dröjt fram till nu med spel på riktigt gräs.
Där en stor anledning till att det sett ut som det har gjort mot både Örebro och Kalmar.

- Det märks att det var första gången för oss nu på riktigt naturgräs. Det är skillnad och det tar tid och därför vill vi ha ännu en match här nere innan vi åker hem.

- Det är mycket därför vi ligger efter. Men det är klart att det inte bara handlar om det. Vi måste samtidigt offra oss mer än vi gjorde mot Kalmar. Vi måste också bli tätare bakåt och lära oss att snabbare uppfatta när omställningar är på gång.

Publicerad 2011-03-13 kl 15:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons