AIK-tränaren: "Vi var riktigt aggressiva hela matchen"

AIK är en vinnare igen. Efter sex segerlösa matcher slogs Kalmar tillbaka med klara 3-0 och det var Miran Burgic som bröt det svartgula dödläget med två mål.

Två tippade topplag utan en enda seger på sex omgångar, det var minst sagt en måstematch som spelades på Fredriksskans. Och det var AIK som hanterade stundens allvar bäst. 3-0 mot Kalmar ger välbehövligt andrum inför fortsättningen.

- Jag känner glädje. Lika besviken som man blir efter en förlust lika glad blir man efter en seger, säger AIK:s assisterande tränare Andreas Alm till FotbollDirekt.se och fortsätter:

- Vi var riktigt aggressiva matchen igenom och jobbade väldigt hårt. Offensivt fyllde vi på bra med spelare när chanserna kom. Kalmar anföll med smarta instick men vi klarade av det bra.

AIK var aggressivare inledningsvis utan att skapa någon riktigt farlig målchans.

Efter 22 minuter straffsituation då Henrik Rydström fick bollen på handen men domare Michael Lerjéus friade. Bojan Djordjic försökte bryta AIK:s dödläge några minuter senare men Petter Wastå med räddningen.

Dödläget skulle istället brytas av ifrågasatte Miran Burgic i 31:a minuten - Martin Mutumba tog sig fram på vänsterkanten och slog ett inlägg till en omarkerad Burgic som bara behövde sätta vänsterfoten till och bollen upp i nättaket. AIK:s blott andra mål i årets allsvenska.

Och mer skulle komma.

AIK-kontring precis innan halvtid - Mutumba återigen med ett inspel från vänsterkanten, denna gång till Dulee Johnson som iskallt chippade in bollen via kryssribban och 2-0.

Kalmar utan en vettig målchans i första halvlek och tränaren Nanne Bergstrand frustrerad i halvtid.

– Vi måste pressa högre och hindra motståndarna att få längd på sina passningar, sade han till PPV innan andra halvleks start.

Mikael Stahre självklart nöjdare med sitt lag.

– Vi leder med 2–0, det är bra. Man förtjänar det när man jobbar hårt, sade han till PPV.

Kalmar bättre i andra - Ricardo Santos helt fri i 53:e minuten men AIK:s målvakt Tomi Maanoja uppfattade situationen snabbt och avstyrde. KFF fortsatt med offensiva intentioner - men en AIK-hörna i 66:e minuten skulle sätta punkt för matchen. Burgic högst på hörnan och 3-0.

- Miran är ju forward och när en forward gör två mål är det en klart godkänd insats, berömmer Andreas Alm.

Kalmar nära att reducera ett flertal gånger, men skärpan framför mål inte den bästa och KFF gick mållösa av planen för tredje matchen i rad.

Publicerad 2010-04-19 kl 22:35