Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK tror på Djurgårdens provspelare - kolla in hans superskott här!

Djurgårdens provspelare Joel Perovuo kan vara ett fynd. Det tror ärkerivalen AIK – som testade finländaren i somras.
- Han visade fina kvaliteter, säger andretränaren Andreas Alm till fotbollskanalen.se.

Under en veckas tid var 24-åringen med nere på Karlberg och spelade med resten av de svartgulas trupp. Där demonstrerade han skottvilja, god teknik och en stor löpvillighet, tycker Alm.

- Vi hade vissa förväntningar på honom – och de motsvarades allihop. Han kom snabbt till avslut och gjorde det oftast väldigt bra.

Varför det inte blev någon affär kan han inte svara på, det beslutet fattades av huvudtränaren Mikael Stahre och sportchefen Björn Wesström. Men helt klart var Perovuo intressant, enligt Alm.

- Det är en bra offensiv spelare, inget snack om det. Sedan valde vi i det läget att avvakta, men jag vet inte om han någonsin varit helt avskriven.

På mittfältet har AIK också sin kanske starkaste lagdel, med profiler som Jorge Ortiz, Dulee Johnson, Daniel Tjernström, Bojan Djordjic, Gabriel Özkan, Martin Kayongo Mutumba, Kenny Pavey och flera andra.

- Klart att sådant spelar in i helhetsbedömningen, säger Andreas Alm.

Djurgården har det inte lika väl förspänt. Bland annat kan Daniel Sjölund vara på väg bort, liksom Martin Andersson och Mikael Dahlberg.

- Sedan är det förstås svårt att värdera hur väl någon håller måttet när man bara sett honom i några träningar. Men som sagt, Joel gjorde ett gott intryck både på planen och vid sidan av. Han är dessutom löpstark utan boll och har en fin aggressivitet, säger Andreas Alm.

Hur tror du att han skulle lyckas i Djurgården?

- Det har jag ingen aning om, och vill heller inte kommentera.

Sitt hårda skott demonstrerar Joel Perovuo i det här klippet.

Publicerad 2009-12-15 kl 00:00
Annons
Annons
Annons