POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK tvingas möta Napoli på Råsunda - stoppas av konsert

AIK har gett upp hoppet om Napoli på Friends arena - Swedish House Mafia förstör möjligheterna till att få se Cavani och kompani i den nya miljard-omsusade arenan.
- Nej, det kommer inte att gå, säger Thomas Edselius.

AIK har två möjligheter till en tjuvstart genom Europa League på nya nationalarenan i Solna. Men nu står det klart att att den största matchen, den mot Napoli den 22 november, är förlorad.
Swedish House Mafias spelning är inbokad sedan lång tid tillbaka och den utsålda spelningen tänker inte AIK:s ledning försöka flytta på. Med det återstår en chans till en match på Friends den här hösten, PSV Eindhoven den 8 november.

- Nej, vi tänker väl inte försöka få Swedish House Mafia flyttade, skrattar AIK:s vd Thomas Edselius till FotbollDirekt.se och fortsätter:
- För mig hade i och för sig gärna arenabolaget fått flytta deras spelning till ett annat datum, fortsätter AIK-basen med en glimt i ögat för att sedan bli mer allvarlig:

- Det är bara att inse att det blir inte Napoli på Friends för oss. Tråkigt men så är det. Vi hade i och för sig en tanke om att ha förhört oss med Napoli och Uefa om att flytta den till den 15-16 november men fick snabbt klart för oss att Napoli då möter Milan och då är det nog ingen vågad tanke att tro att AIK kommer i andra hand för Napoli.

Men PSV kan fortfarande komma att få uppträda på Friends men här finns många om och men för AIK:s ledning.
Ett beslut är mångomfattande och frågan är om det är värt att att smygstarta, kontra förlorade premiäreffekter på sikt?

- Klart det är så. Om fotbollen får premiär genom AIK så förtar vi förmodligen lite effekt för landslaget som ju möter England den 14 november och vi förtar nog också en hel del effekt från oss själva från vad som blir vår premiär på Friends, det vill säga nästa års allsvenska premiär.

- Då blir det inte riktigt lika effektfullt, kanske, som det skulle kunna bli annars, om vi vid den tidpunkten fortfarande inte släppt in vår publik på Friends, funderar AIK:s vd.

Men den förlorade chansen till att få in Napoli i det nya vardagsrummet i Solna vill han ändå inte sörja alltför mycket. Taktiskt hade det kanske varit fel att ge den italienska superklubben för perfekta förutsättningar, kontra det gamla spartanska på Råsunda.

- Så ser vi det också. Det är nog en fördel för oss att få möta ett lag som Napoli utomhus i november-kyla istället för 15 grader inomhus, perfekt tempererat och lika perfekt gräsmatta.

När tar nu beslut om PSV-matchen?

- Det blir ett beslut denna vecka. Om vi säljer ut mot PSV? Det tror jag ju inte men det är klart att vi ändå skulle dra mer till Friends än till Råsunda, avslutar Edselius.

Publicerad 2012-09-03 kl 13:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå