Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

AIK utökar samarbete med Vasalund - Novakovic blir huvudtränare

I somras fick Nebojsa Novakovic lämna jobbet som assisterande i AIK.
Nu tar han i stället över Vasalund – samtidigt som klubbarna utökar samarbetet.
- "Nebo" är anställd av AIK för att träna Vasalund, det är en annan situation förstås, säger sportchefen Björn Wesström till Fotbollskanalen.

AIK och division 2-klubben Vasalunds IF har beslutat sig för att utöka samarbetet sinsemellan. På sina hemsidor skriver klubbarna att man kommer att ha ett ”gemensamt sportrådsforum där sportcheferna och chefstränarna gemensamt ingår för att informera, utveckla och utvärdera de delar av verksamheterna som är gemensamma”.

Utöver det har man dessutom tillsammans utsett Nebojsa Novakovic, under första halvan av 2017 assisterande i AIK, till ny huvudtränare.

- Jag får möjlighet att jobba i de två svenska klubbar som betytt mest för mig och det känner jag en stor stolthet över. Mitt uppdrag är att vinna så många matcher som möjligt med Vasalund och samtidigt utveckla spelare som når en nivå som intresserar AIK, säger ”Nebo” i en kommentar.

ANNONS

Björn Wesström, sportchef i AIK:

- Nebojsa anställd av AIK för att träna Vasalund. Det är en annan situation förstås. Han har två uppdrag, det ena är att han ska vinna så många fotbollsmatcher med Vasalund som möjligt och det andra är att han ska utveckla de spelare som AIK har intresse av över tid. Det är lite skillnad mot en normal tränare som oftast är anställd med endast resultat kopplat till den föreningen, säger han till Fotbollskanalen.

Han berättar att valet föll på AIK-ikonen, mycket på grund av att han nyligen var en del av klubbens tränarstab.

- Dels har han en bakgrund i båda klubbarna vilket gör det hela intressant förstås. Han brinner för det själv och sedan tror vi att han har en profil som är intressant för uppdraget. En gedigen bakgrund i AIK vilket gör att han har väldigt klart för sig vilken sorts kravbild det är och han har även jobbat med Rikard Norling vilket gör att han är insatt i AIK:s metodik. Det spelar roll.

ANNONS

Nebojsa Novakovic fick i juni i fjol lämna jobbet som assisterande tränare till Rikard Norling i AIK. Gnaget valde i stället att ta in Bartosz Grzelak från Frej, samtidigt som Novakovic fick en roll i klubbens U16- och U19-lag.

Publicerad 2018-01-02 kl 10:07
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto