Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK värvar ersättare till Maanoja

I lördags bröt AIK-målvakten Tomi Maanoja benet. Redan nu har klubben gjort klart med en ersättare. AIK lånar Milos Petkovic från Vasalund.

AIK gick in i säsongen med tre målvakter med allsvenska meriter. Men en efter en har fallit ifrån. Först skadade sig Nicklas Bergh och han är tidigast tillbaka i mitten av sommaren och i helgen råkade finländaren Tomi Maanoja ut för en svår skada när han bröt benet på två ställen. Maanoja missar hela säsongen och det tvingar AIK att agera.

Från Vasalund hämtar AIK 29-årige Milos Petkovic. Solnaföreningen lånar honom fram till den 1 juli 2009.
- Anledningen till varför jag är här känns tråkig. Det är tråkigt för Tomi och jag hoppas att han snabbt kommer tillbaka då han är en mycket bra målvakt. Men för mig är det en dröm att spela i AIK och jag ska ta chansen att visa att jag är en bra målvakt, säger Milos Petkovic till aikfotboll.se.

Enligt sportchefen Björn Wesström vände AIK först blickarna åt samarbetsklubben Väsby, men skadeläget på målvaktssidan är nästan lika illa där.
- Det gjorde att vi letade vidare i närområdet och hittade en seniorerfaren målvakt som är socialt anpassad i Solna och har egenskaper som person som är viktiga för den rollen som han rekryteras till. Han är en stabil målvakt med ett brett register för positionen, menar Wesström.

Målvaktsbesättningen blir under våren Daniel Örlund och Milos Petkovic. 

Publicerad 2009-03-02 kl 12:14
Annons
Annons
Annons