Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
1:31

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från derbyt i spelaren.

AIK vill gå vidare ödmjukt: "Men vi ska inte släppa på vår kaxighet"

16v

STOCKHOLM. Derbysegern ger AIK serieledarvittring.
Nu talar flera nyckelpersoner om ödmjukhet inför vad som väntar framöver.
- Men bara för att vi är ödmjuka ska vi inte släppa på vår kaxighet, säger Alexander Milosevic till Fotbollskanalen.

Under söndagen vann AIK med hela 4-1 borta mot Djurgården. Ett resultat som innebär att laget bara har tre poäng upp till Malmö och Dif i toppen av den allsvenska tabellen.

- Oerhört viktiga poäng, men det viktiga är vad vi gör framöver. Jag har varit med många gånger då man har taggat inför ett derby, gjort en jätteinsats då och sen flugit i väg… och så har man Sirius borta på måndag som blir en plattmatch. Ska man vara ett topplag gäller det bara att fortsätta köra på. Det är en väldigt stor utmaning. Det är upp till oss nu, säger högerbacken Mikael Lustig.

Och ja, det är fler än Lustig som talar om ödmjukhet inför det som komma skall.

ANNONS

- Vi har mycket kvar att jobba på. Det känner vi. Det är klart det här ger oss en boost men vi måste backa upp det här nästa vecka. Det är inte här, tråkigt nog, det avgörs. Nu var vi duktiga men det är ny match snart och då gäller det att hålla fötterna på jorden, säger Sebastian Larsson.

Mittbacken Alexander Milosevic:

- Vinner man matcher är det alltid positivt och man tar sig längre upp i tabellen. Men jag ska vara helt ärlig: jag kollar inte så mycket på tabellen. Jag fokuserar på nästa match och vad vi gör där. Sen får vi summera när säsongen är slut.

- Men vi är jobbiga att möta och vi måste fortsätta jobba hårt och vara ödmjuka inför uppgifterna. Men bara för att vi är ödmjuka ska vi inte släppa på vår kaxighet och allt det där. För jag tror att det är sådant som tar oss framåt också.

ANNONS

Tränaren Bartosz Grzelak hoppas att derbysegern ska lyfta AIK ytterligare.

- Vi vann mot serieledaren på bortaplan och vi gjorde en väldigt bra match, så självklart betyder det jättemycket för självförtroendet. Tittar man på oss som lag och situationen som jag kom in i förra säsongen… det var ett skitår för oss förra året, då handlade det bara om att stabilisera saker och ting för att kunna bygga någonting under det här året. Vi har byggt, byggt och byggt. Killarna har varit med på den resan och ibland måste man få extra betalt för det hårda jobbet du gör och en sådan här seger på bortaplan, som vi alla vet vad den betyder för oss som klubb och för supportrarna, ger nästa mentala trappsteg, säger Grzelak och fortsätter:

- Men nu måste vi också vara ödmjuka. Det är inte så att vi kommer leverera sådana här prestationer bara vi ställer ut dojorna. Ödmjukhet gäller men vi har fått ett ökat självförtroende.

ANNONS

Derbyt spelades inför nästan 9000 djurgårdare och mer eller mindre noll AIK:are. En annorlunda upplevelse för AIK.

- Det blir ju, förhoppningsvis, en once in a lifetime-upplevelse. Så vi pratade om att vi skulle gå ut och njuta av det. Känslan av att det är vi mot alla är ju rätt skön. Många av våra spelare triggas av det här, så även jag. Vi hanterade det väldigt bra och använde den energin till något positivt. Jag sa till grabbarna innan matchen: "Låt det här bli en dag att minnas". Och det tror jag fasiken att det kommer bli, säger Grzelak.

Publicerad 2021-08-09 kl 15:56
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto