Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK vill ha "Tjerna" som ledare i klubben - har börjat utbildning

Daniel Tjernström gör sin 14:e säsong i AIK - samtidigt går han en managementutbildning på IFL vid Handelshögskolan.

Nu hoppas AIK att "Tjerna" blir en kommande ledare i klubben.

- Han är en framtida intressant person för oss, säger sportchefen Jens T Andersson till fotbollskanalen.se.

AIK:s lagkapten Daniel Tjernström, 38, har gjort 400 allsvenska matcher. I år gör han sin 14:e säsong i AIK. Vid sidan av fotbollen går han på MDA - Management Diploma for Athletes, en ettårig utbildning inriktad på affärsmannaskap, företagsekonomi och ledarskap. Utbildningen genomförs på nystartade Johan Cruyff Institute i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm.

 

- Ja, det stämmer att han utbildar sig där, säger Jens T Andersson som berättar att "Tjerna" har fått tillåtelse att välja skola före träning om så krävs.

 

- Ja, om det är så att det är nödvändigt att missa träningar så har vi ställt oss positiva till att han ska gå utbildningen. Sedan är utbildningen åt andra hållet också - är det så att det är match så får han lämna utbildningen och ta igen det han missar.

 

Kan han bli en framtida ledare i AIK. Är det intressant för er?

 

- Det är klart att Daniel, med den erfarenheten och den kulturbärare som han är för AIK, är en framtida intressant person för oss. Vi har inte diskuterat det utifrån det faktum att han själv ska bestämma vad han vill göra i framtiden. Det är inte en part som bestämmer det här utan det gör man tillsammans. Vi har inte diskuterat det ännu eftersom han fortfarande spelar.

 

Några som gick utbildningen förra året är Djurgårdens förre anfallare Mattias Jonson, ishockeylegendaren Peter Forsberg och skidskytten Magdalena Forsberg.

Publicerad 2012-04-18 kl 18:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons