Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Alm om Majstorovics agerande: "Väldigt planerat och utstuderat"

Daniel Majstorovic struntade i matchsamlingen.

Hans tid i klubben kan vara slut.

- En stor ovilja att vara kvar i AIK är ingen bra grund, säger Andreas Alm till fotbollskanalen.se.

När AIK skulle möta Mjällby på måndagskvällen visste Daniel Majstorovic att han inte skulle spela från start. Han valde då att strunta i att komma till matchsamlingen. Tränare Andreas Alm förklarar hur han upplevde gårdagen.
- Han hade ringt Björn (Wesström, sportchef) under dagen och informerat honom om att han nog inte kommer till samlingen. Sen hade Björn informerat mig om det. Men för mig ser jag det som att du skulle ringa till polisen i förhand för att säga att du tänker köra mot rött om en timme. Det spelar ingen roll för om du sen gör det är det fortfarande fel, säger Alm.

- Det är alltså ingen spontan grej utan han har haft tid att tänka efter och valt att inte göra det. Då är det klart att man känner många känslor.

ANNONS

Blev du överraskad av den här reaktionen från hans sida?
- Ja, det är klart att jag blev förvånad när en spelare inte dyker upp. Först blir man förvånad och sen orolig för att något hade hänt. Men nu vi visste att vi hade haft kontakt med honom under dagen så nu blev jag mer förvånad.

Borde han ha ringt dig?
- Att han säger att han inte kommer komma är ju långt ifrån skäl nog för att inte dyka upp sen. Jag pratade med Björn som sa att Daniel berättat att han inte tänkte komma men att Björn inte på något sätt gett honom utrymme för att inte komma. Han var fortfarande med i truppen till samlingen. Men han kom inte ändå och då blir det knas.

Han säger att er relation inte är den bästa, håller du med?
- Jag vet inte vad han förväntar sig av vår relation, det är därför det blir så svårt att svara. Min upplevelse är väldigt mycket så att de reaktioner jag fått, och inte minst den sista, är när han inte fått spela från start. Det är när han hamnar utanför startelvan som han reagerar och då tycker han att relationen är otillräcklig.

ANNONS

Kan han som spelare komma och knacka på din dörr när han vill?
- Nej, för dörren står alltid öppen. Det är två och en halv meter mellan omklädningsrummet och tränarrummet och om inte spelarna har väldigt hög musik på så står min dörr alltid öppen.

Vad händer nu?
- Jag är inte den som sitter i kontraktsförhandlingar. Varken när spelare kommer eller lämnar. Det är upp till styrelsen, men i första hand så är det ju Björn.

Vill du ha honom kvar i laget?
- Just nu är signalerna så himla tydliga från honom eftersom han säger att vi måste lösa det här och att han vill bort. Han är i laget men det är klart att en stor ovilja att vara kvar i AIK är ingen bra grund för att vara kvar i AIK. Det kan man konstatera och det är det han har just nu.

- Han har varit här i mindre än ett år så det är klart att jag inte känner honom jättebra ännu, men jag har ju märkt att han reagerar extremt hårt varje gång han inte är med i startelvan.

ANNONS

Är det här ett extremt agerande?
- Nja, det här är sådant som säkert händer då och då i fotbollsvärlden. Extremt är kanske att ta i, vi har varit med om något extremt i år så att då kalla det här extremt är kanske inte rätt. Men han har varit professionell ute i Europa i så många år så att göra så här nu, det kanske är extremt för honom.

- Men han har varit ute länge och varit professionell. Att han sjabblar till det nu är väldigt tråkigt för hans karriär. Sen märker ju jag att det är väldigt planerat och utstuderat. Han vet vad han har gjort, han visste att ni skulle ringa honom igår och han visste att ni skulle vara ett gäng journalister här på träningen i dag. Det mediauppbåd som det här gav visste han om långt innan han tog beslutet att inte komma till samlingen igår. Han gillar nog att journalisterna är här för då får han press på att lösa situationen.

ANNONS

Kan det vara planerat att det sker just nu, när transferfönstret öppnar, att han gör sig omöjlig i klubben för att få flytta?
- Jag tror inte att han planerade att hamna utanför startelvan.

Men han har varit utanför tidigare. Den här gången är fönstret öppet och då finns möjligheten?
- Det är din konspirationsteori. Den som borde svara är han.

Han vill inte svara.
- Nej, det kan jag tänka mig...

Publicerad 2013-07-02 kl 14:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto