Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

58 år sedan en AIK:are vann skytteligan - nu har Igboananike chansen

Foto: Bildbyrån

Kurre Hamrin var den senaste AIK-spelaren som vann skytteligan.
Det var 1955.
Nu har Kennedy Igboananike chans att skriva historia.
- Jag ska göra allt jag kan, säger han.

AIK är inte vana vid att ha en spelare som vinner den allsvenska skytteligan. Senast någon gjorde det var Kurre Hamrin som satte 22 mål 1955. Nu har det gått 58 år sedan det begav sig och då vill Kennedy Igboananike skriva in sig i historieböckerna. Inför söndagens sista omgång är anfallaren bara ett mål ifrån IFK Göteborgs Tobias Hysén.

- Jag ska göra allt jag kan för att vinna skytteligan. Jag kommer att bli jätteglad om jag vinner skytteligan. Kommer det så kommer det, men det viktigaste är ändå att laget vinner, säger Igboananike till fotbollskanalen.se.

Hur ser du på att det är 58 år sedan en AIK-spelare vann skytteligan?

- Va? Det är längesedan. Jag var inte ens född då. Men det är kul att jag kan vinna skytteligan, alla forwards vill vinna den.

Förra säsongen var Kennedy Igboananike fast i Djurgårdens frysbox. Inför det här året gick han till rivalen AIK och där har det blivit 13 mål på 28 seriematcher.

- Det är glädje nu. Jag har fått självförtroende och alla i laget visade mig kärlek och accepterade mig som alla andra direkt jag kom till klubben. De öppnade sina armar och välkomnade mig. Jag trivs jättebra här och känner mig som hemma. Det är fantastiskt.

Publicerad 2013-11-01 kl 12:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons