Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

AIK aldrig serieledare under Alm - nöjda med resultaten ändå

Foto: SCANPIX

Andreas Alm och Björn Wesström.

AIK har aldrig toppat allsvenskan under Andreas Alm. Men trots det är sportchefen Björn Wesström nöjd med tränarens resultat och lyfter klubbens rekordförsäljningar.
- Det är ett annat sätt att utvärdera verksamheten, säger han till fotbollskanalen.se.

Som Fotbollkanalens Andréas Sundberg bloggade om i går har AIK aldrig toppat allsvenskan under tiden som Andreas Alm varit tränare i klubben. Sedan 2011 har man slutat tvåa, fyra och tvåa i tabellen. Med fyra omgångar kvar av årets säsong är AIK fyra med elva poäng upp till ettan MFF.

Trots att AIK inte lett serien sedan Alm tog över är sportchefen Björn Wesström nöjd med vad klubben presterat under hans styre.
- AIK är ett stabilt topplag i Sverige. Vi är också väldigt bra på att utveckla spelare, vi har sålt spelare för sammanlagt mer pengar än någonsin under någon annan tränare med Andreas Alm. Det är ett annat sätt att utvärdera verksamheten, säger Wesström till fotbollskanalen.se.

Rent sportsligt borde inte en klubb som AIK ha ambitioner att leda serien och att även vinna den?
-
Jo absolut, det är klart att det finns såna ambitioner. Vi har ett sportsligt mål att komma topp tre och det har vi missat en gång med Andreas Alm som tränare

- Att vara så simpel i sin utvärdering som att utvärdera en parameter av alla parametrar som finns att utvärdera, vi är professionellare än så.

Under sommaren stod AIK för två rekordförsäljningar inom svensk fotboll. Först sålde man Robin Quaison för 20 miljoner till italienska Palermo - klubbens dyraste försäljning med en akademispelare någonsin. Och kort därpå blev Eero Markkanen klar för Real Madrid. För den värvningen fick AIK 20 miljoner, plus ytterligare 10 om alla delar i avtalet slår in över spelarens kontraktslängd. Om det händer blir Markkanen den dyraste spelaren i AIK:s historia.

Publicerad 2014-10-01 kl 16:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons