Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

AIK dementerar uppgifter om konstgräs

Foto: TT

AIK:s ordförande Johan Segui

Enligt Fotbolldirekt.se planerar Friends Arena att ändra naturgräset till konstgräs. AIK dementerar nu uppgifterna.
- Vi har inte hört något av Friends. Det skulle i såna fall vara en stor process där våra medlemmar får bestämma vad vi vill ha, säger AIK:s ordförande Johan Segui till Fotbollskanalen.

Uppgifterna om att Friends Arena väljer att byta underlag från naturgräs till konstgräs dementeras nu av AIK. Klubben har inte hört något om detta av arenabolaget, och menar att det vore en stor förändring av avtalet och att de måste gå igenom föreningens medlemmar först.
- Vi har kontakt med nationalarenan varje dag, men inte hört något om byte av underlag. Vi har ett kontrakt som vi följer, och som vi förväntar oss att vår hyresvärd också följer, säger Johan Segui till fotbollskanalen.se. 

- Skulle arenan vilja ändra något i avtalet som är av en så kallad stor dignitet, vilket gräsfrågan är, så är det en stor förändring från avtalet. Det är en för stor fråga för en styrelse att ta, utan det är våra medlemmar som beslutar vilket av alternativen som vi ska köra på.

Har AIK möjlighet att säga nej om arenan vill ändra underlaget?
- Det är klart vi har. Annars hade vi aldrig inte behövt skriva på något avtal överhuvudtaget. Jag utgår ifrån att Friends Arena känner att detta är en process som de måste göra tillsammans med oss och våra medlemmar. Arenan har haft en tråkig start och de måste ligga i deras intresse att få det så bra som möjligt.

Men ni har inte hört något än om deras intresse av att byta underlag?
- Nej, vi har idag inte fått något underlag till alternativ som våra medlemmar kan ta ställning till. Det här är något som jag ser framför mig skulle vara väldigt svårt att det bara dyker upp. Gräsfrågan är en lika viktig fråga för dem som det är för AIK Fotboll.

Gräskvalitén på Friends har inte varit den bästa. Har detta ändå gjort er mer positiva till att byta till konstgräs?
- Det är inget att sticka under stolen med att hela vår ungdomsverksamhet spelas på konstgräs. Det är ingen nyhet. Men för oss är det en stor process om man nu skulle vilja byta underlag.

Är det en process som skulle hinna göras till den allsvenska premiären?
- Det tror jag inte vi hinner. Ingen aning om hur lång tid de tar rent tekniskt att byta till konstgräs, men våra medlemmar ska hinna ta ett beslut vad AIK ska spela på för konstgräs. De tror jag spontant inte vi hinner fram till den allsvenska premiären, säger Segui till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-11-14 kl 12:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons