AIK fick 1-1 i Kazakstan - efter 3405 kilometers resa

AIK

AIK klarade med nöd och näppe oavgjort i Astana.

Men det är fördel "Gnaget" inför returen i Sverige, efter att ha fått med sig 1-1 i Kazakstan.

AIK reste 3405 kilometer för bortamatchen mot FC Astana. Det syntes inte i början av matchen.

För mindre än tio minuter in i matche hittade Nabil Bahoui (som missar returen) målet. AIK-yttern löpte mot Astana-försvaret,  vek in från vänster och satte snyggt 1-0. Stor glädje bland de tillresta fansen, men i slutet av första halvlek skulle festen mattas av.

Efter ett fint inlägg från en Astana-spelare hittade Tanat Nusserbayev  helt rätt mellan AIK:s mittbackar och nickade in 1-1, otagbart, bakom Patrik Carlgren. Effekten från målet spillde över in i andra halvlek, då kazakerna var nära mest hela tiden.

Men AIK vädrade ut stormen med blotta förskräckelsen (Astana hade ett mål bortdömt för offside) och när domaren blåste av matchen kunde Andreas Alm och Nebojsa Novakovics mannar konstatera att de sitter på fördelen, via bortamålsregeln, inför returen nästa vecka.

AIK:s startelva: Carlgren - Lorentzson, Milosevic, Karlsson, Johansson - Pavey, Moro, Salétros, Bahoui - Goitom, Karikari

Publicerad 2014-07-31 kl 18:00