POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

AIK förhandlar med nyckelspelare: ”Vill behålla alla”

Foto: Scanpix

Henok Goitom, Kenny Pavey, Nils-Eric Johansson och Sam Lundholm sitter på utgående kontrakt i AIK. Klubben vill behålla samtliga, i en eller annan form.
- Vi pratar med alla om förlängning, säger sportchefen Björn Wesström till fotbollskanalen.se.

AIK har fyra spelare vars kontrakt går ut efter den här säsongen. Och arbetet med att klara ut anfallaren Henok Goitoms, alltiallon Kenny Paveys, vänsterbacken Nils-Eric Johanssons och yttermittfältaren Sam Lundholms framtid har redan börjat.

AIK har satt sig ner med kvartetten, men vart allt leder är inte klart än.

- Avtalen går ut i december. Vi kommer hitta en lösning som antingen passar oss eller inte passar oss innan dess. Det är så det ser ut med Nisse, Henok, Sam och Kenny. Vi pratar med alla, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till fotbollskanalen.se.

Vill ni behålla alla?

- Ja, annars hade de fått andra besked. Då hade vi kunnat meddela något nu, kanske till och med försökt ta dem till andra klubbar. Alla fyra har gjort bra saker för AIK, men jag tror att de kommer kunna göra ännu mer bättre saker för AIK framöver.

Det är dock inte helt säkert att alla fyra kommer skriva på rena ”spelarkontrakt”. Johansson och Pavey har hunnit bli 35 år, medan Goitom är 30 år.

- Man försöker alltid hitta former. Framför allt Nisse och Kenny är i en ålder där de börjar fundera hur många år de har kvar som spelare och vad de ska göra sen. Henok är inte riktigt där än, men han går fortfarande igenom samma process rent tankemässigt, att han kan börja se ett slut långt där fram och hur han ska hantera det. Vi försöker i de samtalen ta ett ännu större grepp än bara kring deras spelarkarriär.

"Kvaliteter utanför planen"

- De tre spelarna är äldre, även om Henok är betydligt yngre än de andra två, och vi för samtal där idén är att kanske även resonera kring vad som skulle kunna vara efter karriären. Det finns mycket kvaliteter utanför planen att ta vara på hos dem, förklarar Björn Wesström.

Sam Lundholm är bara 20 år gammal, men nosar redan på en plats i startelvan och är bland annat uttagen i det "yngre" U21-landslaget.

Publicerad 2015-03-24 kl 06:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå