Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

AIK: "Helt felaktiga uppgifter"

Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

Under torsdagen publicerade SportExpressen uppgifter om att AIK är i ekonomisk tvist med Ivan Turinas änka och att klubben gjort tvivelaktiga avdrag. Nu besvarar AIK kritiken.

- Expressen har helt felaktiga uppgifter, säger AIKs VD Thomas Edselius till Fotbollskanalen.se

För att hedra Ivan Turinas minne och stötta målvaktens familj ekonomiskt arrangerade AIK en välgörenhetsmatch. Tanken var att det ekonomiska överskottet skulle gå till Ivan Turinas familj. Men enligt uppgifter till SportExpressen har klubben gjort kostnadsavdrag som fått Ivan Turinas änka att reagera. Bland annat har klubben gjort avdrag för tifo, Ivan Turinas loge på arenan och parkeringsböter. Överskottet landade efter kostnadsavdragen på 600 000, enligt SportExpressen uppgifter.

Men nu besvarar AIK kritiken och hävdar att SportExpressen uppgifter är felaktiga.

- Expressen har helt felaktiga uppgifter. Listan de har kommit över är inte en officiell lista. Det är bara en bruttolista som skulle korrigeras, säger AIKs VD Thomas Edselius till Fotbollskanalen.se.

Under dagen har AIK redovisat sina egna siffror från välgörenhetsmatchen på sin hemsida. Klubben skriver där att de kommer att skänka dryga 780 000 kronor till Ivan Turinas familj. En avsevärd höjning jämfört med SportExpressen siffror. Klubben bekräftar även att de kommer se över vissa mindre poster i redovisningen och troligtvis korrigera dessa.

- Vi är fortfarande inte klara med arbetet, men vi kände oss tvungna att lägga upp någonting på vår hemsida. Siffrorna kan fortfarande komma att ändras. Vi ska till exempel prata med Dinamo Zagreb och se om det finns kostnader som vi kan dela på. Så det sista är inte sagt än, säger Edselius.

Ivan Turina var AIK:s förstemålvakt innan han hastigt gick bort i början av maj. Enligt den rättsmedicinska undersökningen pekar allt på att han dog en naturlig död.

Publicerad 2013-07-11 kl 17:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons