POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

AIK-kvartett missar match - knäproblem för Väisänen

Foto: Scanpix

I morgon spelar AIK mot AFC United. Saknas gör Per Karlsson, Kenny Pavey, Panos Dimitriadis och Sauli Väisänen.
- Sauli har problem med ett knä. Läkarna och naprapaterna håller på att titta på det, säger assisterande tränaren Ulf Kristiansson till fotbollskanalen.se.

AIK:s trupp till träningsmatchen mot AFC United under lördagen är nu uttagen. Missar matchen gör mittbackarna Per Karlsson och Sauli Väisänen, mittfältaren Panos Dimitriadis och publikfavoriten Kenny Pavey.

Alla fyra ska dock kunna vara tillbaka i matchspel ganska snart framöver, enligt AIK:s assisterande tränare Ulf Kristiansson. Men rörande finländaren Sauli Väisänen är läget osäkert.

- Han har problem med ett knä som läkarna och naprapaterna håller på att titta på. Vi vet inte riktigt vad det är, men förhoppningsvis är han tillbaka väldigt snart. Det är ingen idé att chansa i morgon i alla fall, säger Kristiansson till fotbollskanalen.se.

Rutinerade Per Karlsson har en liten känning i höften och står alltså också över matchen mot AFC United.

- Kenny (Pavey) är precis på väg tillbaka från en skada som har gjort att han varit borta nu senaste tiden, säger Ulf Kristiansson.

Glädjande för AIK är att Panos Dimitriadis nu är tillbaka i full träning efter sina ljumskbesvär.

- Det går bra med honom, nästan bättre än planen. Han är extremt taggad och det handlar mer om att hålla tillbaka honom.

 Vad vill ni få ut av matchen?

- Vi vill hitta en bättre rytm i anfallsspelet. Vi hade ett väldigt bra djupledsspel mot Hammarby senast, men vi hade inte rytmen och kunde inte variera det med en annan typ av bollinnehav, avslutar AIK:s assisterande tränare.

Under kvällen så har klubben på sin hemsida meddelat att både Per Karlsson och Sauli Väisänen har två veckors rehabilitering framför sig innan matchspel är aktuellt igen.

Publicerad 2015-03-13 kl 18:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå