POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/AIK

AIK mot drömsiffra: "Rävarna tror på 15 000 kort"

AIK ligger i startgroparna för att slå försäljningsrekord. Friends-effekt och årskortsförsäljning på ett vis som aldrig tidigare. Nu vill AIK bli historiska och sälja 15 000 kort.

- Jag tror aldrig vi har öppnat så här starkt. Våra rävar i organisationen tror starkt på uppemot 15 000 sålda kort, avslöjar AIK:s vd Thomas Edselius.

Över 12 000 sålda i år och framgångarna både här hemma och i Europa League och inte minst satsningen på nya mångmiljardbygget Friends arena har omgående satt starka saker i rullning för AIK.
Det var inte länge sedan Djurgården redovisade en rekordtakt som en effekt av sin arenaflytt. Nu gör AIK detsamma -men med ännu högre målsättningar än tvillingrivalen som hoppas på 8 000-nivån med nya arenan vid Globen.

- Vi vill sälja 14 000-15 000 säsongskort. Det är klart realistiskt, sett till hur det har börjat. Jag tror aldrig vi har öppnat så här starkt. Våra rävar i organisationen tror starkt på uppemot 15 000 sålda kort, säger AIK:s Thomas Edselius till FotbollDirekt.se.

Men 15 000 säsongskort är en otrolig siffra – det är en hög målsättning?
- Det är det men vi sålde över 12 000 i år och intresset som folk visar redan nu och hur vi redan har sålt gör så att vi kan sikta så högt, fortsätter AIK-basen.

Hur ser siffran ut just i dag?

- Nej, vi vill inte gå ut med siffror än så länge men det ser som sagt bra ut och vi väljer att än så länge vara lite hemlighetsfulla.

Djurgården har redan öppnat sin försäljning mot allmänheten, AIK inte.
Ett enormt administrativt arbete försenar släpp på bred front mot den stora allmänheten och AIK har bromsats på ett sätt som klubben inte vill.

- Vi hade ju velat ha det klart tidigare men det kommer att dröja till en bit in i januari innan vi kan erbjuda fler än våra årskortsinnehavare möjlighet att köpa platser, säger han och betonar:

- Det är ett hästjobb att få i hop och erbjuda nuvarande innehavare jämnbördiga platser i den nya arenan. Alla ska vara nöjda och jag lovar dig att vår personal jobbar bokstavligen dag och natt med det här.

Publicerad 2012-12-12 kl 08:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå