Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

AIK-ordföranden fördömer hoten

Foto: Scanpix

Hoten fick Sofia B Karlsson att hoppa av som CSR-ansvarig för AIK - och klubben lyfter nu fram sina tydliga värderingar:
-  När en medarbetare slutar på detta sätt är det tyvärr ett bevis på att vi har en bit kvar, säger AIK-basen Johan Segui.

Sofia B Karlsson hann bara arbeta med projektet ”Fotboll för alla” i drygt två månader innan mängden hot och näthat blev för mycket. I går meddelade hon att lämnar sitt uppdrag.

- Det har varit ett motstånd där jag har fått ta emot hot och hat, sa hon till Fotbollskanalen i går.

I en officiell kommentar på klubbens hemsida uttrycker AIK fotboll nu sitt stöd för Karlsson och konstaterar att man ”har en bit kvar” inom det sociala arbetet i klubben.

- När en medarbetare slutar på detta sätt är det tyvärr ett bevis på att vi har en bit kvar. Vi blir dagligen utsatta för anonyma påhopp och raljerande på nätet som består av allt från lögner till ett vokabulär vars enda syfte är att få utlopp för sina egna tillkortakommanden gömd i anonymiteten bakom ett tangentbord, säger AIK fotbolls ordförande Johan Segui.

Enligt klubben kommer de frågor som Karlsson arbetade med att drivas vidare. Det är däremot inte klart vem som tar över hennes arbetsuppgifter som CSR-ansvarig.

Publicerad 2015-03-10 kl 11:06
Annons
Annons
Annons