Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

AIK-podd hjälper ebola-drabbade: "Fått in mer än 30 000"

AIK Fretongs materialare Abu Bakarr Kargbo drabbades av ebola.
Nu samlar Radio Råsunda in pengar för att hjälpa klubbben att ersätta lagets matchställ som brändes av rädsla för smittan.
- På mindre än ett dygn har vi fått in över 30 000 kronor, säger Björn Enjebo.

Ebola-epidemin har slagit hårt mot Sierra Leone och det har bland annat gjort att allt seriespel i fotboll har stoppats i landet. I somras startade en klubb upp i huvudstaden Freetown med namnet AIK Fretong och laget har fått hjälp med matchdräkter och annat från Sverige.

En av personerna i Sierra Leone som överlevde ebola är Abu Bakarr Kargbo. Han är materialare i AIK Fretong och när han låg på sjukhus för behandling så brände folk upp allt som var i hans hus av rädsla för att smittan skulle spridas, i huset fanns bland annat fotbollsklubbens matchtröjor från AIK.

Nu har AIK-podcasten Radio Råsunda startat en insamling för att hjälpa AIK Fretong. På sin hemsida förklarar man initiativet:

"Det är självklart att vi ska hjälpa till att återställa och kanske till och med förbättra situationen för AIK Fretong, vårt eget lag i Sierra Leone. AIK Fretong ska bli den mest attraktiva klubben och kanske till och med leverera spelare till riktiga AIK. Vi har därför bestämt oss för att starta en insamling för att köpa in all utrustning som behövs. Inte bara matchställ utan även skor, bollar och benskydd."

Insamlingen startade på onsdag kväll och i skrivande stund har man fått in över 30 000 kronor. På sin hemsida skriver Radio Råsunda att ett eventuellt överskott går till Läkare utan gränser och specifikt arbetet mot ebola i området.

Publicerad 2014-10-16 kl 12:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons