Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

AIK slår tillbaka mot Uppdrag Granskning - i eget tv-program: "Vi tror på vår AIK-stil"

Uppdrag Granskning har uppgifter om hur Firman Boys styr AIK.
Nu har klubben spelat in ett tv-program för att slå tillbaka.
- Vi tror stenhårt på en dialog med samtliga grupperingar, säger ordförande Johan Segui.

I kväll presenterar Uppdrag Granskning uppgifter om att Firman Boys är med och styr AIK. Den ökända huliganfalangen ska ha skaffat sig makt ända in i styrelserummen och en av huliganerna som sköter kontakterna med AIK uppges vara anställd i klubben som ungdomstränare - samma person som 2005 skrev boken ”En av grabbarna”, en bok om 15 år av våld i AIK:s namn.

Nu agerar AIK. Innan kvällens avsnitt ens har visats har klubben spelat in ett eget tv-program som man kan se på hemsidan. Där medverkar AIK:s tillförordnade sportchef Björn Wesström och ordförande Johan Segui, som har ett förflutet i Hells Angels.

ANNONS

- Man kommer med specifika påståenden om att Firman Boys styr AIK som klubb, att man har infiltrerat styrelsen och har makt över AIK som klubb. Det är klart att det inte finns något belägg för det. AIK är en medlemsstyrd förening. Vi har årsmöten, demokratiska processer, vi har valberedningar, vi har nomineringskommittéer. Det är en lång process att kunna infiltrera en klubb som AIK, det är omöjligt. Det går inte att infiltrera. Då måste du ta över genom att köpa klubben och det är inte möjligt på grund av 51 procentsregeln. Det är sensationsjournalistik, säger Johan Segui.

Vad har AIK för relation till Firman Boys?

- Vår relation till Firman Boys är som det är till alla andra AIK-supportrar. Vi tror stenhårt på en dialog med samtliga grupperingar. Vi tror på vår AIK-stil. Vi tror på våra värderingar. Vi försöker dela våra värderingar med alla våra supportergrupperingar. Det är en lång process som måste kontinuerligt fortgå för det är nya människor och nya individer som vi måste lära vad AIK-stilen är och vad klubben står för. Utan dialog når man inte fram.
ANNONS

I AIK:s tv-program visar man även ett klipp från kvällens avsnitt av Uppdrag Granskning. Där pressar Janne Josefsson Johan Segui med uppgifter om att en huligan ska vara anställd i klubben som ungdomstränare.

- Han är ju en central person här. Ni skulle väl kunna ta reda på det som vi gör, säger Josefsson.

- Vi uppfattar inte det på det sättet, säger Segui.

- Men han skriver ju själv om det, säger Josefsson.

- Jag har inte haft tillgång till de här uppgifterna tidigare, det måste du ju säga här, säger Segui.

- Titta på den här bilden. Den är alltså tagen efter att han blev ungdomstränare. Det här är taget 2012. Om du tittar noga, kan du känna igen honom där, säger Josefsson och räcker över en bild på huliganen till Segui.

- Ja, du har ju ringat in honom så det är klart att jag känner igen honom, säger Segui.

 

Publicerad 2013-04-10 kl 11:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto