Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

AIK-stjärna anmäld för skattebrott: Givetvis inte bra

AIK:s Celso Borges är anmäld av norska skatteverket för inblanding i en stor skattehärva där några inblandade hotas av fängelse. Borges del i härvan är ännu oklar.
- Måste sätta mig in i det på allvar, säger klubbens VD Thomas Edselius till fotbollskanalen.se

En stor skattehärva håller på att uppdagas i Norge. Allt började med att Raio Piiroja förlängde sitt kontrakt med Fredrikstad 2007 med mystiska årliga utbetalningar om en miljon kronor till Piirojas agentbolag i Estland.
Skattemyndigheten undersökte då fallet och sedan dess har härvan vuxit rejält. Den omfattar nu sex klubbar. Piiroja riskerar fängelsestraff och nu är även AIK:s Celso Borges, med förflutet i Fredrikstad, inblandad.
Norska skattemyndigheten har anmält Borges och Fredrikstads administrative direktör Runar Henriksen till polisen, rapporterar norska VG.
- Jag måste undersöka det här och vill inte uttala mig innan dess, säger klubbens ordförande Johan Strömberg till fotbollskanalen.se.

- Det här är något jag måste titta på så du får inget uttalande av mig.

Inte ens hur AIK ser på skattebrott?
- Givetvis är det inte bra när någon misstänks. Det gäller all brottslighet. Men sedan måste vi se vad det verkligen är för något. Jag måste sätta mig in i det här.

AIK:s VD Thomas Edseluis är inne på samma linje:
- Det är väldigt svårt. Är han ett offer? Är det medvetet? Vad skiljer hans fall från estländarens? Vi ser allvarligt på skattebrott men jag måste sätta mig in i den här saken, säger han till fotbollskanalen.se.

Norska tidningen VG har pratat med Borges om anklagelsen och han är oförstående.
- Jag vet inte vad jag ska säga. Detta är okänt för mig. Det här får jag ta med skattemyndigheterna när de kontaktar mig, men jag ska självklart vara behjälplig och besvara alla frågor de har, säger han.

Publicerad 2013-01-17 kl 10:30
Annons
Annons
Annons