Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

AIK-supportrar skickar gräsombud till Hamburg för förhandlingar med Friends-ägare

Foto: Scanpix

AIK:s nybildade supporterförening Allmänna Supporterklubben skickar en gräsombudsman till Hamburg för att förhandla med franska ägarna Lagardere. Förening är orolig efter uppgifterna om att arenan kan få konstgräs.
- Därför beslutade vi att åka ned direkt och ta en direktkontakt, säger gräsombudsmannen i ett pressmeddelande.

Gräset på Friends Arena har varit en lång följetong och kritiserats hårt vid upprepade tillfällen. För en och en halv vecka sedan kom uppgifter om att naturgräset skulle bytas ut mot konstgräs.

När Fotbollskanalen pratade med AIK:s ordförande Johan Segui dementerade han uppgifterna och menade att så inte skulle bli fallet.
- Vi har ett kontrakt som vi följer, och som vi förväntar oss att vår hyresvärd också följer, sa Segui då.

Men trots att uppgifterna dementerades är AIK-supportrarnas nybildade förening Allmänna Supporterklubben oroliga för arenans underlag. Enligt ett pressmeddelande som föreningen skickat ut kommer gräsfrågan att avgöras i veckan, och därför skickar man ner sin gräsombudsman Axel Granath till Hamburg för att delta i förhandlingarna. I Hamburg har det franska bolaget Lagardere, som väntas ta över driften av Friends Arena i januari, sitt huvudkontor.
"Vi är fortsatt oroade för situationen och har fått tydliga indikationer på att de närmaste dagarna kan vara avgörande i frågan. Därför beslutade vi precis att åka ned direkt och ta en direktkontakt, i stället för att bara kommunicera genom media" säger Axel Granath i pressmeddelandet.

Ulrik Ruhnau, arenachef på Lagardere, har tidigare sagt till DN att man inte har någon intention att ändra underlaget på arenan. Men för att se till att den uppfattningen inte ändras så vill ASK vara närvarande vid förhandlingarna.
"Häromveckan fick vi ju indikationer om att denna ståndpunkt kan ha ändrats och nu vet vi att ett avgörande väntar när som helst. Vi vill åka ned och försäkra oss om att Ruhnau inte har backat från sin tidigare position och försöka hitta en bra lösning för alla parter. För AIK:s supportrar är en bra lösning att arenan håller sig till det avtal som är skrivet. Där står det att arenan ska ha naturgräs" säger Axel Granath.

Publicerad 2014-11-25 kl 08:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons