Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

AIK-supportrar ställer in bussmottagning

Foto: Scanpix

Polisen har förbjudit AIK:s spelarbuss att åka förbi platsen där Råsunda förut stod placerad inför den allsvenska premiären. I protest ställs nu supportrarnas årliga bussmottagning in.
– Det är en lång och uppskattad tradition, så det känns jättetråkigt, säger Patrik Sundberg, pressansvarig hos Allmänna Supporterklubben (ASK).

Idag fylldes Södermalm av glada Bajare som gick Götgatan fram. En tradition som det grönvita supportrarna varje år gör, likaså även i år. En folkfest skapad av supportrarna när de går igenom staden och öppet visar sin passion för det egna laget.

Även rivalen AIK:s supportrar brukar ute i Solna vandra tillsammans med spelarbussen från Råsunda Fotbollsstadion till nya Nationalarenan. En tradition som i år är inställd.

I torsdags meddelade polisen att spelarbussen inte får åka in vid den gamla arenan och möta supportrarna.

"AIK:s supportrar kommer att möta upp vid Dalvägen där spelarbussen passerar på sin väg mot arenan. Stockholmspolisen samarbetar med de inblandade aktörerna och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang fria från våld och ordningsstörningar" skrev polisen i ett pressmeddelande. 

Nu har AIK-supportrarna ställt in hela bussmottagningen i protest.

– Polisen har tydligt meddelat att man inte kommer att tillåta spelarbussen att svänga in och åka förbi där Råsunda stod, vilket vi gjort sedan 2003, säger Patrik Sundberg till Fotbollskanalen.

– Med bakgrund av detta så har vi bestämt att ställa in spelarbussmottagningen.  Det är inte bara ASK:s beslut utan alla AIK-falangers gemensamma beslut.

Kommer ni inte ens att möta upp bussen på Dalvägen där polisen vill att ni ska ha bussmottagningen?

– Nej det kommer vi inte. Det jag har hört är att AIK-spelarna nu inte kommer åka gemensam buss till arenan utan tar sig dit i bilar, precis som vanligt.

Hur känns det då?

– Det är såklart jättetråkigt. Det är en lång och uppskattad tradition från supportrar och spelare. Så det känns jättetråkigt att det är så här.

Hur tror du att det här kommer påverka supportrarnas relation med polisen?

– Det vet jag inte och vill inte spekulera i det. Men det man kan konstatera är att det inte lär stärka relationen direkt. 

– Vi kommer nu samlas 13.00 vid den gamla arenan och sedan gå i gemensamt tåg , så vi kommer fortsätta med hyllningen av Råsunda. Enda skillnaden är att vi inte kommer välkomna spelarna.

Publicerad 2015-04-04 kl 20:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons