Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

AIK-talangen inför derbyt mot Hammarby: ”Vi är favoriter”

Foto: TT

Noah Sonko Sundberg (till höger)

Noah Sonko Sundberg har mer och mer blivit given i AIK:s försvar.
Inför derbyt mot Bajen är 18-åringen optimistisk.
- Jag tror helt klart att vi är favoriter, säger Sonko Sundberg till Fotbollskanalen.

Sedan Alexander Milosevic lämnade AIK har hans ersättare Noah Sonko Sundberg axlat mittbacksrollen på bästa möjliga sätt. ”Gnaget” har inte släppt in ett enda mål i cupen och har en målskillnad på 7-0 inför Stockholmsderbyt mot Hammarby. 18-åringen är nöjd med resultaten hittills men menar att det finns detaljer som kan förbättras.

- Det känns väldigt bra än så länge tror jag. Vi har inte släppt in mål på fyra raka matcher så det känns väldigt skönt om vi säger så. Samtidigt har vi mycket att jobba på, framför allt med uppspelen. Vi behöver förbättra det för att det ska bli lättare att komma högre upp i banan. Vi måste komma in i det mer i år för i fjol var vi bättre på det, säger mittbackstalangen till fotbollskanalen.se.

På frågan om varför AIK har släppt in så få mål svarar Sonko Sundberg kort med att laget har spelat bra generellt och hållit tätt. Inför sitt första derby är 18-åringen optimistisk, men samtidigt ödmjuk kring huruvida han kommer få spela eller inte.

- Jag ska träna på den här veckan och göra allt jag kan för att spela. Dock kan jag inte säga nu om jag kommer göra det eller inte, utan jag kör bara på som vanligt så får vi se, säger 18-åringen.

Inför matchen på Friends Arena räcker det med en poäng för att AIK ska avancera till kvartsfinal. Efter Bajens oväntade poängtapp mot Landskrona menar Sonko Sundberg att de är favoriter och att cupen även betyder mycket för klubben.

- Antagligen är vi favoriter eftersom vi både vann över Kristianstad och Landskrona, medan de hade det tuffare mot samma motstånd. Jag tror helt klart att vi är det och en cupframgång skulle betyda mycket, eftersom vi har haft väldigt dåliga resultat i Svenska cupen de sista åren. Jag tror vi kan vinna den i år, säger Noah Sonko Sundberg till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2015-03-02 kl 12:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons