Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

AIK värvar målvakt: "Vi är överens om ett kontrakt fram till sommaren"

AIK är överens med målvakten Christian Frealdsson.
Kontraktet sträcker sig fram till sommaren.
- Han ger oss ett ledarskap och ett partnerskap till "Kenny", säger Björn Wesström till fotbollskanalen.se.

Natten till torsdagen den 2 maj avled Ivan Turina i sömnen. En tragisk bortgång som skakade om hela fotbolls-Sverige. Sedan dess har AIK letat efter en ny målvakt eftersom man bara har Kyriakos "Kenny" Stamatopoulos och målvaktstränaren Lee Baxter.

Nu är AIK överens med Christian Frealdsson, som tidigare har stått i bland annat Syrianska och Assyriska. På torsdagen lämnade klubben in en dispensansökan gällande spelklarhet till Svenska Fotbollförbundet eftersom dispens krävs för att få registrera en spelare under stängt transferfönster.

- Det stämmer att vi är överens. Det är ett korttidskontrakt som gäller fram till nästa transferfönster, säger AIK:s tf sportchef Björn Wesström till fotbollskanalen.se.

Hur har han sett ut på träningarna?

- Han är väldigt stor, så i förhållande till "Kenny" och Lee står han för något annat. Han är en allmänt duktig målvakt. Han har sett bra ut och även visat upp en personlighet som gör att vi känner att det är det bästa alternativet för ett korttidskontrakt.

Hur viktig är den sociala biten med tanke på att det är ett korttidskontrakt?

- Det har nog varit avgörande. Vi är i en väldigt speciell situation och mantrat har varit att inte röra till det ännu mer. Det är ett synsätt som man går in med i en sån här situation, att var inte för smart. Hitta inte den här killen från Kuwait som har fyra landskamper men kan inte ett ord engelska. Hur integrerar man honom på två månader?

- Frealdsson har varit ett föredöme. Han kommer in, tar plats och vågar säga åt sina medspelare vad han förväntar sig av dem i träning. Han är ingen blyg kille. Han ger oss ett ledarskap och ett partnerskap till "Kenny".

Enligt AIK är handläggningstiden hos SvFF ungefär en vecka så klubben har förhoppningar på att Christian Frealdsson skall vara spelklar till onsdagens match mot Djurgården.

- Det kan ju vara så att "Kenny" går sönder på uppvärmningen mot Öster, då får Lee stå och då blir det troligtvis så att Frealdsson står mot Djurgården om han är spelklar då. Då måste han ju vara så duglig att det är bättre att han står än att Lee står och den bedömningen har vi gjort.

Hur blir det med Obren Cuckovic från Serbien som har tränat med er?

- Han kommer inte att fortsätta. Det blev två träningar för honom.

Publicerad 2013-05-16 kl 18:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons