Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

AIK värvar U21-landslagsman

AIKs målvaktstränare Lee Baxter tillsammans med Kyriakos Stamatopoulos

AIK förstärker på målvaktpositionen. Klubben har värvat den unge talangen Patrik Carlgren.

AIK värvar den unge målvaktstalangen Patrik Carlgren från krislaget IK Brage. Den 21-årige målvakten har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2016. Carlgren har varit målvakt i Brage de två senaste säsongerna och debuterade i U21-landslaget i mars.

AIK skriver på sin hemsida att klubben utrett de alternativ som är bäst för AIK på kort- och lång sikt. I samband med arbetet har även en utvärdering av Kryiakos Stamatopoulos som förstemålvakt genomförts.

- När vi bestämde oss för att gå för en yngre målvakt med hög potential var Patrik vårt förstaval. Han har egenskaper, hög ambition och en attityd som smittar vilket i par med den erfarenhet och kunskap som Kenny besitter ger oss ett dynamiskt och mycket bra målvaktspar både nu direkt och på längre sikt, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

I samband med att Carlgren ansluter till truppen så lämnar även målvakten Christian Frealdsson klubben.

- Frealdsson har varit det vi hoppades, en stabil back-up och en positiv personlighet. Vi önskar honom all lycka i framtida uppdrag, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

AIK tvingas förstärka på sin målvaktsposition efter det att klubbens förstemålvakt Ivan Turina tragiskt gått bort i början av maj.


Publicerad 2013-07-11 kl 10:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons