Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

AIK-VD:n: "De tjänar inte ett korvöre"

Foto: Scanpix

Thomas Edselius, VD i AIK fotboll.

Kritiken mot Bo Svenssons förslag kring en halvering av poliskostnaderna eskalerar. Även AIK-ledningen är starkt kritiska till utredningen.

- Han säger att vår styrelse får lika höga arvoden som de i näringslivet – sanningen är att de inte tjänar ett korvöre, säger VD:n Thomas Edselius till fotbollskanalen.se.

Bo Svensson vill att betalningen för polisbevakningen som AIK, Hammarby, Djurgården och Örebro får stå för under matcher, ska finnas kvar, men att den bör halveras. Ett förslag som stött på kraftigt motstånd.

- Urbota korkat sa SEF:s ordförande Lars-Christer Olsson

- Otroligt oförskämt, kallade Hammarbys VD Henrik Kindlund utredningen.

Nu kommer nästa dos av kritik – denna gång från AIK. VD:n Thomas Edselius reserverar sig kraftigt mot argumentet att kostnaden som polisbevakningen går på är något som klubbarna borde ha råd med. Som exempel nämner Svensson AIK som hade en omsättning på 132 miljoner förra året och där räkningarna från polisen landade på fem miljoner.

- Det är fortfarande massvis med pengar för oss. Det är bara att titta den nedersta raden i vårt bokslut. Där står det minus fyra miljoner. Det säger ju sig självt. Då hade vi dessutom ett Europa-äventyr som genererade ett överskott. Vi får ju dra ner på verksamheten. Det här är ingen hög marginalbransch. Så jag tror inte att någon klubb tycker att tre miljoner är en sten i skon, säger Edselius.

Dessutom ställer sig Edselius väldigt frågande till Svenssons uttalande om AIK-styrelsens arvoden. Svensson hävdade att styrelseledamöterna tjänar lika mycket som näringslivets företag.

- Det är ju intressant eftersom de inte tjänar ett korvöre – ingen utav dem.

Under onsdagen lade även AIK upp ett uttalande på sin hemsida där man förtydligade att ingen styrelseledamot i vare sig AIK fotboll AB eller AIK fotbollsförening får några arvoden för sitt arbete och man kallar Svenssons uttalande "grovt felaktigt".

Edselius tror inte heller på Svenssons alternativ – att alla klubbar skulle stå för halva poliskostnaden – oavsett bolagsform.

- Det skulle bli intressant om regeringen körde på det förslaget. Jag tror ju inte de skulle bli återvalda. Det vore politiskt självmord att göra.

Publicerad 2013-05-08 kl 13:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons