POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
AIK

AIK:s besked – satsar 10 miljoner i polisbudget

AIK och Djurgården hockey slipper inte polisnotor. Avslaget på överklagan från kammarrätten får nu AIK att budgetera cirka 10 miljoner kronor för polisinsatser för 2013:
- Det slutade med 6-7 miljoner i år och kan bli ännu mer nästa år. Ja, det kan bli tvåsiffriga miljonbelopp, säger AIK.s vd Thomas Edselius.

Avslaget för ishockeyn från kammarrätten får nu omedelbara konsekvenser även för fotbollen. Efter dagens besked om fortsatta poliskostnader för AIK och Djurgården hockey så är nu AIK fotboll också inställda på att förlora sin rättsprocess och kan komma att avsätta hela 10 miljoner kronor i kommande års budget.

Kammarrätten dömer alltså mot ishockeyn på samma linje som förvaltningsrätten.  Ett utslag som får till följd att lagen om att idrottsaktiebolag ska tvingas betala polisinsatser vid evenemang.
Den tidigare 75-procentiga rabatten är sedan tidigare borta och efter kammarrättens beslut mot ishockeyn så inser nu AIK:s vd att det bara är en tidsfråga innan fotbollen också sitter i samma klister.

- Vi måste vara realistiska, även om vi inte ger upp frågan. Men vi måste vara inställda på att budgetera poliskostnader för 2013, avslöjar Thomas Edselius för FotbollDirekt.se.

- Det slutade med 6-7 miljoner i år och kan bli ännu mer nästa år. Ja, det kan bli tvåsiffriga miljonbelopp, fortsätter AIK:s vd.

Hur ser du på er egen rättsprocess?
- Den är ju än så länge bara i förvaltningsrätten för fotbollen, nivån under kammarrätten. Så det är bara en första instans men det är klart att beskedet som ishockeyn har fått är dåliga nyheter också för fotbollen.

- Det blir problem. Vi ska inte förvänta oss något annat beslut. Vi kommer antagligen att drabbas på samma vis.

Pessimistiska tongångar efter dagens tuffa besked men Thomas Edselius anser att allt annat vore att inte ta tillräckligt med ansvar för en farlig ekonomisk utveckling, i synnerhet efter utgången mellan kammarrätten versus ishockeyn.

- Vi har inte gett upp och våra juridiska ombud ger oss fortfarande chanser. Men det vore inte ansvarsfullt att inte budgetera för dessa kostnader. Vi måste göra det och vara inställda på att det är en verklighet som kommer att gälla.

Publicerad 2012-11-29 kl 08:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå