Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

AIK:s Eliasson och Bangura på väg tillbaka: "Gör stora framsteg"

Niclas Eliasson och Teteh Bangura saknas i det AIK som genrepar mot Kalmar FF på söndagen. Men tränare Andreas Alm berättar för fotbollskanalen.se att Bangura gör stora framsteg och att Eliasson kanske kan vara redo i premiären mot IFK Göteborg.

Imorgon söndag genrepar AIK inför allsvenskan. Kalmar FF står för motståndet och den gulsvarta truppen är sånär komplett. Bara två spelare saknas - Niclas Eliasson och Teteh Bangura.
När det gäller Eliasson kan dock comebacken vara nära.
- Allt ser bättre ut. Han är tillbaka i träning men inte fullt ut. Han kan vara med i mindre spelövningar. Det handlar om att trappa upp det men jag tycker att han har haft en bra återgång till fotboll, säger tränaren Andreas Alm.

Kan han spela i premiären mot IFK Göteborg om en dryg vecka?
- Han har gjort väldigt bra framsteg. Jag behöver tre, fyra dagar på mig att avgöra det. Hade du frågat för en vecka sedan hade jag sagt nej. Frågar du i dag säger jag nog också nej men jag vet nog ännu mer på måndag, tisdag i nästa vecka. Det går väldigt bra i hans rehab i alla fall.

Hur är det med Teteh Bangura?
- Teteh har också gjort framsteg. Inte lika fort som Niclas men han har ju börjat på en annan nivå. Han är ännu inte i fotbollsträning och har inte börjat löpa heller.

När tror du att han är tillbaka i full träning?
- Vi har varit återhållsamma när det gäller just det med honom. Man skulle kunna säga två veckor, men allt man säger fastnar ju hos honom också så det gäller ju att lägga det på en nivå där vi inte gör honom för ivrig. Därför skulle man kunna säga en månad bara för att säga lite längre men egentligen så är det så att innan han börjar löpa är det svårt. För när han börjar med det så är det ju ändå en bit kvar tills han kan börja spela fotboll. Vi får räkna på det då.

Så vi kan glömma hans medverkan i de första matcherna?
- Ja, absolut. Han behöver april på sig också för att komma tillbaka fullt ut innan han kan spela fotboll. Det tar en stund.

När tror du att han kan spela matcher?
- Det är klart att vi absolut vill ha nytta av honom i spel men vi måste se till hela paketet. Han har gått lite vilse när det gäller skador och behandling i de klubbarna han varit i på sistone. Han måste hitta tillbaka till sig själv och jag är glad över att det går framåt.

Genrep imorgon, premiär om en dryg vecka. Ni har haft en försäsong med blandade resultat, hur bra är ni just nu?
- Generellt så är det alltid mer intressant med det vi gjorde senast än det som hände i januari eftersom det är en utveckling och i början är man alltid ringrostig. Jag tycker att matchen mot Helsingfors senast visar ganska bra var vi ligger. Vi har bra och mindre bra perioder men spelar 2-2 mot finska mästarna. Det är ett bra lag vi möter som vunnit serien fem år på raken.

Ni åkte till Kina i mars och hamnade lite i medieskugga. Det har varit mindre skriverier om er än vanligt den här försäsongen, har det varit skönt?
- Nej, tyvärr åkte vi ut cupen i höstas och det handlar om det. Vi hade hellre varit hemma och stått mitt i fokus med allas blickar på oss när vi spelar cupmatcher inför storpublik.

Ni och Malmö FF pekas av de flesta ut som stora favoriter till titeln, vissa nämner även IFK Göteborg, tror du att det är en korrekt bild av hur det kommer att se ut?
- Nja, jag tycker att det är väldigt många bra lag och många lag som gjorde bra saker ifjol. Jag har väldigt svårt att utesluta många klubbar. Att säga att Helsingborg, Elfsborg eller Kalmar inte skulle ha möjlighet att vara med och slåss om det känns konstigt.

Publicerad 2014-03-22 kl 09:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons