POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
AIK

AIK:s nya plan – så ska polisnotor skrotas

Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

Thomas Edselius

AIK ger sig inte. I dag väcks nytt hopp i rättsstriden mot polismyndigheten - trots onsdagens tunga besked om att AIK och Djurgården ishockey inte slipper miljonnotor för polis.

– I längden handlar det inte om - utan när...vi tror att det finns ett politiskt stöd för oss och Djurgården om en lagändring som ska göra så att polisen inte kan ta betalt av oss i framtiden, säger AIK:s vd Thomas Edselius.

Polisnotorna kvarstår. Aktiebolagsnoterade idrottsklubbar slipper inte i från mångmiljonkostnader för polisinsatser. AIK och Djurgården hockeys förlorade rättsprocess sätter nu press på fotbollen som nu av allt att döma går samma öde till mötes.

Kammarrättens beslut togs i onsdagskväll emot med en tung suck av AIK:s vd Thomas Edselius.
Men striden om vem som ska betala för polisinsatser under idrottsevenemang är inte över – trots att AIK:s vd genom FD avslöjat en ny kommande budget på i storleksordningen 10 miljoner kronor för poliskostnader.

Ändå övertygelsen stor om att politiker till sist kommer att gå in och sätta stopp för polisens möjlighet att debitera idrottsklubbar för insatser.

– Vi tror på den politiska processen. Vi sätter stort hopp till utredaren Björn Erikssons utredning och vi tror att man från politiskt håll vill ha bort det här och att det trots allt  kan gå snabbt, avslöjar Thomas Edselius för FotbollDirekt.se.

– Ja, vi känner stöd och förståelse. Hur lång tid det kommer att ta återstår ju att se men vi har fått indikationer om att man från politikerhåll kan ha satt stopp för det här i vår.

Vanmaktskänslan hos AIK-basen är stor och som mest handlar det om att prisnivån inte går att ifrågasätta.

– Polisen dikterar precis alla villkor. De utnyttjar sin monopolställning. Hur många polismän som behövs från gång till gång avgör Stockholmspolisen. Det kan vi inte ha synpunkter på, det är inte förhandlingsbart. De kan sälja på oss vad som helst och komma undan med det.

– Tycker vi att det borde räcka med 20 poliser så kan polisen säga att det krävs 100 och det utan att vi det minsta kan i frågasätta. Det är godtyckligt och något som aldrig i något sammanhang mellan två parter skulle accepteras i ett annat affärsmässigt sammanhang. Titta på Napoli-matchen. Den kostade oss en miljon kronor och blev ännu dyrare än ett derby. På vilka grunder? , frågar sig Edselius och avslutar ironiskt:

– Det ska bli spännande att se vad flytten till Friends innebär. Man skulle ju i alla fall kunna tro att vi slipper helikopterkostnader med tanke på taket på arenan…?

Publicerad 2012-11-30 kl 13:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå