Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

AIK:s tre mittbackar kan lämna gratis efter säsongen: "En verklighet vi förhåller oss till"

Foto: scanpix

Alexander Milosevic, Niklas Backman och Per Karlsson har alla gjort A-landskamper.
Om ett år kan de tre mittbackarna ha lämnat AIK gratis.
- Det är en verklighet i dag och det förhåller vi oss till, säger Björn Wesström till fotbollskanalen.se.

AIK har en av allsvenskans starkaste mittbacksuppsättningar med Alexander Milosevic, Niklas Backman och Per Karlsson. Förra säsongen imponerade Karlsson stort och utsågs till seriens bästa på sin position. Han tvingades dock att tacka nej till landslagets januariturné på grund av en skada. Då fick i stället Backman följa med Milosevic och de andra spelarna till landslagslägret.

Men om det ser bra ut för AIK på mittbackspositionerna inför den här säsongen så är frågan hur det ser ut om ett år. Alexander Milosevic, Niklas Backman och Per Karlsson har alla utgående kontrakt och kan lämna klubben gratis efter säsongen.

- Det är en verklighet i dag och det förhåller vi oss till. Det är inget konstigt. Men vår ambition är att förlänga eller sälja, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till fotbollskanalen.se.

Klubbar har redan börjat visa intresse för mittbackarna samtidigt som AIK har inlett diskussioner om att förlänga med trion.

- Det har funnits småintresse från klubbar, det har det, men vi har inte sett något papper på bordet, säger Wesström.

- Vi har pratat med alla tre om förlängning. I nuläget handlar det om att januari ska ta slut, då är fönstret stängt och då tar vi det därifrån.

Ni är väldigt nöjda med trion?

- Ja, det är tre bra profiler. "Pertan" kommer inifrån huset, Niklas gör nästan det också och "Alex" är uppfödd och skolad i Rissne. Alla tre är väldigt lokala och därför är deras koppling stark till AIK. Deras personlighet och historik är stark till AIK. Alla har A-landskamper och det är klart att så mycket bättre kombination än spel i AIK och landslaget, det blir inte mycket bättre än så.

Tror du att det blir det svårt att behålla alla tre under hela året?

- Jag vill inte spekulera i det.

Tror du att det blir svårt att förlänga med alla tre?

- Det vet jag inte. Jag upplever alla tre som väldigt lojala till AIK. Att de tre har en stor kärlek till AIK, men vad det omsätts till får framtiden utvisa.

Publicerad 2014-01-28 kl 15:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons