Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

ALLSVENSK NEDRÄKNING: TV: Se Bahouis målsuccé: "Kul att kolla tillbaka på"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Under den allsvenska säsongen 2014 dubblade Nabil Bahoui sin målskörd jämfört med året innan. Förklaringen?
- Nu går jag mot mål mer och får bollen i djupet, säger han till Fotbollskanalen.

Nabil Bahoui hade en succésäsong i AIK 2014. Yttern spelade till sig en plats i landslaget och bland annat Real Sociedad ryckte i honom. Bahouis målskörd växte från 7 mål i allsvenskan 2013 till det dubbla under förra säsongen. Bland de 14 målen finns det några som 24-åringen håller extra högt.

- Jag har två jag gillar mest. Det ena är skottet mot Kalmar, eftersom det var ju en bra bit ifrån mål. 35 meter eller nåt sånt. Och så var det målet mot Djurgården, 1-0-målet när det blev 1-1 i hemmaderbyt. Det var så högt tryck på läktaren och jag bara sprang, säger Bahoui till fotbollskanalen.se.

Hur länge sitter såna mål kvar i minnet?
- Det är bara kul att kolla tillbaka på målen. De finns säkert på Youtube. Men så mycket mer än så är det inte.

Förklaringen till målexplosionen tror Bahoui ligger i att han nu har en annan utgångsposition i planen och har ett rakare spel.

- Jag tror jag fick spela lite mer på min kant, och då kunde jag komma mer till avslut. Men också att jag utvecklade mitt djupledsspel. Jag körde lite mer en mot en mot försvaret förut och då blev det mer inlägg, nu går jag mot mål mer och får bollen i djupet i stället för på fötterna varje gång. Det är väl den största anledningen.

Vad siktar du på målmässigt under den här säsongen?
- Jag försöker göra minst lika bra som förra året, även om det är ganska många mål som mittfältare. Men jag sätter ribban nånstans där och hamnar jag i närheten så får man vara nöjd. Och hamnar jag över så får man vara supernöjd, säger Bahoui till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2015-03-21 kl 15:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons