POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Alm: "Bahoui och Bangura 45-minutersspelare i premiären"

Foto: Scanpix

Under lördagen spelade AIK och IFK Norrköping 0-0 på Friends Arena i genrepet inför den allsvenska säsongen. Nabil Bahoui spelade bara första halvlek.
- Han och Mohamed Bangura klarar av 45 minuter i premiären, säger AIK:s tränare Andreas Alm till fotbollskanalen.se.

De 2120 åskådarna bjöds på en ganska blek träningsmatch på Friends Arena i dag. Båda lagen skapade några chanser som mycket väl hade kunnat bli till mål, men antingen stod målvakterna David Mitov Nilsson och Oscar Linnér i vägen, eller så var avsluten inte tillräckligt vassa.

Matchen slutade 0-0, efter att AIK spelat 4-4-2 istället för 4-3-3 i den andra halvleken. Mohamed Bangura byttes in i paus.

- Vi behöver göra olika saker och det föll ut okej. Vi skapade en hel del målchanser i andra, tre ungefär, säger AIK:s tränare Andreas Alm om systembytet.

AIK:s stjärna Nabil Bahoui, som haft det tufft på försäsongen på grund av bland annat lårproblem, spelade bara 45 minuter. Glädjande för de svartgula var dock att den tidigare korsbands- och ljumskskadade Panos Dimitriadis spelade från start och fick ungefär 70 minuter.

- Nabil (Bahoui) och Mohamed (Bangura) klarar 45 minuter ungefär, säger Alm.

Det är det som de går in med i allsvenskan, att klara 45 minuter?

- Ja. Det hör ju till att det är så. Det är så för Dickson (Etuhu) också, han har några minuter extra. Skador hör till. Vi har andra spelare som kan spela 90 minuter. Panos kan köra i full fart i 60 minuter. Vi har några spelare som behöver komma upp i varv, men vi får spela oss i slag och vinna på vägen.

Hur är det med Per Karlsson, som gjorde comeback efter skada?

- Han hade 90 minuter i sig. Han är bra på det där med rehab. Vi hade nog tänkt ta ut honom efter en stund, men vi får inte göra fler än tre byten i premiären så vi kan inte byta ut alla, säger Alm.

Publicerad 2015-03-28 kl 18:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå