POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/AIK

Alm: "Bra att kunna vinna mot lag med luft under vingarna"

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

AIK:s första vecka på allsvenskan 2015 kan summeras med två vinster och en oavgjord match som facit. En bra start efter en vecka som varit tuff.
- Det är inte så att vi inte gillar att det är tufft men det kräver mycket av spelarna på många sätt och vis, säger Andreas Alm.

AIK har haft som vana de senaste säsongerna att inleda allsvenskan knackigt och sedan komma starkt på hösten. Men efter den första veckan av årets säsong har laget sju poäng. Premiärvinsten mot HBK hemma följdes upp med en stark insats borta mot Malmö som gav en poäng. Under söndagen tog man emot Gefle, som inför matchen var serieledare och inte släppt in något mål hittills. Efter 3-1-segern på Friends Arena var det nöjd Andreas Alm som summerade inledningen.

- Vi har mött Malmö som kom från flygande från Sundsvall och vi har mött Gefle som kom flygande från två riktigt bra insatser och segrar. Så det känns bra att kunna vinna mot lag som har luft under vingarna och spelar med stort självförtroende, säger AIK-tränaren.

Efter att ha inlett sin allsvenska säsong på veckans första dag så spelades den tredje matchen på veckans sista dag. En inledning som slitit på Gnaget.

- Det är en tuff öppning på allsvenskan att spela tre matcher. Det är inte så att vi inte gillar att det är tufft men det kräver mycket av spelarna på många sätt och vis, säger Andreas Alm.

AIK-tränaren var inte helt nöjd med lagets spel i vinsten över Gefle. Och menar att laget har en hel del att utveckla.

- Den här första veckan tror jag att det inte handlar om vart vi ska vara eller vart vi vill vara, utan var vi är för dagen. Och vi är inte bättre än så här i dag.
- 4-2 i målchanser tror jag att vi har, det är tillräckligt för att vinna matchen i dag.

Publicerad 2015-04-13 kl 06:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå