Alm efter 1-1: "Okej halvtidsresultat"

AIK

Nabil Bahoui blev först målskytt — sedan avstängd. Detta när AIK klarade 1—1 borta mot Astana i tredje rundan av Europa League-kvalet.
- Ett okej halvtidsresultat, sade AIK:s tränare Andreas Alm.

Celso Borges och Ebenezer Ofori var med i AIK:s startelva när den fotbollsallsvenska tabelltvåan besegrade Falkenberg med 3—0 i början av veckan.

Tre dagar senare, mot FC Astana från Kazakstan, fanns ingen av dem på plan på grund av skador.

Så hur skulle det gå utan den costaricanske VM-spelaren Borges?

Inledningsvis bra. För redan i den nionde minuten nätade AIK. Nabil Bahoui, som gjort sex ligamål i år, vände bort en motståndare och skruvade vackert in bollen i bortre hörnet.

En ledning som nästan höll fram till pausvilan.

Kvitterade före halvtid

Men i slutminuterna före halvtid kom kvitteringen. Hemmalagets kapten Tanat Nusserbajev — som startade för Kazakstan när laget mötte Sverige i Malmö i VM-kvalet 2012 — nickade in ett inlägg.

- Vi gör ett jättefint mål och de gör också ett fint mål. De har ett bollinnehav som är mycket större än vårt. Men det var en del i matchplanen att inte ge dem för mycket ytor för de har bra fart i anfallsspelet, kommenterade Andreas Alm, tränare i AIK.

Astana, som ligger trea i den inhemska ligan efter 21 omgångar, fick självförtroende av målet och hittade fler ytor bakom AIK:s backlinje under den första kvarten efter paus. Bland annat sumpade Foxi Kéthévoama ett friläge.

- Bästa trycket de hade var under den perioden, sade Alm.