Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Bangura missar AIK:s premiär: "Inte realistiskt med spel"

Foto: Scanpix

Teteh Bangura

AIK får klara sig utan Teteh Bangura i allsvenskans premiär.

Enligt Expressen har stjärnvärvningens skadade knä inte hunnit läka.

- Nej, jag tror inte att det är realistiskt, säger läkaren Karel Zyto till tidningen.

För drygt en månad sedan kunde fotbollskanalen.se avslöja att AIK värvat tillbaka anfallaren Teteh Bangura på ett kontrakt fram till i höst. Samtidigt fanns visst smolk i glädjebägaren. Forwarden genomgick då en rehabilitering på grund av ett skadat knä, och nu står det klart att han inte hinner bli spelklar till AIK:s första allsvenska match för året. Den titthålsoperation som Bangura behövt göra i menisken innebär att han ännu inte nått full form på fotbollsplanen.

– Det går bra med honom, men han ligger fortfarande långt efter. När han kom till oss var han väldigt, väldigt dålig. Han hade inte gjort något på tre månader, säger läkaren Karol Zyto till Expressen.

Han berättar att det dröjer ungefär tio dagar innan 22-åringen kan konditionsträna för fullt och om cirka en månad är han redo för maximal träningsintensitet, inklusive bollspel. Därmed vore det för tidigt att hoppas på matchning i premiären.

– Nej, jag tror inte att det är realistiskt. Dessutom ska han ju då slå ut de som redan finns där, Henok (Goitom) och Kennedy (Igboananike) och det gör han inte.

Publicerad 2014-03-05 kl 16:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons