Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Costaricaner flög hit - för att se Borges i AIK

Foto: Scanpix/Tobias Larsson

De tre costaricanerna och infälld: Celso Borges.

Celso Borges, 25, är populär i Costa Rica.

Tre fans har flugit hela vägen till Stockholm - bara för att se hjälten i AIK.

– Man har svårt att fatta vilken "impact" han har där, det är helt enormt, säger klubbens SLO Tobias Larsson, som har placerat gänget på Norra stå.

VM-drömmen lär fortfarande ligga som ett töcken över många costaricaner. Efter en otrolig bragd var man bara en straffläggning från att gå till semifinal i Brasilien. Nu är vardagen här igen och Celso Borges har gått rakt in i AIK:s startelva, hemma i allsvenska lunken.

Men det finns några i publiken på Friends arena som gör tillställningen speciell. Tre costaricaner har nämligen tagit sig till Sverige bara för att se sin VM-hjälte i AIK.

– De kontaktade vår Facebook, men vi fick aldrig tag på dem. Sen så hittade jag dom här utanför matchen precis. Jag har tagit runt dem på en liten rundtur och nu står de på Norra stå. De känner sig jättehemma där, säger Tobias Larsson, SLO (Supporter Liason Officer) i AIK till Fotbollskanalen.

Säger det något om hur stor han är där?

Absolut, det är helt galet. Man har svårt att fatta vilken "impact" han har där, det är helt enormt. Bara som exempel har han fler följare på Facebook än vad AIK har, och AIK har extremt många följare.

Celso Borges kan räkna med att välkomnas med varm famn i sin återkomst och efter matchen ska Tobias Larsson försöka styra upp ett möte mellan de tre hemmafansen och 25-åringen.

Publicerad 2014-07-12 kl 15:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons