Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Därför petades AIK-talangen: "Jag vill spela"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Noah Sonko Sundberg, 18, spelade båda AIK:s inledande matcher i allsvenskan i år. Men mot Gefle i går fick mittbacken börja på bänken.
- Jag känner mig inte sliten och jag vill spela hela tiden, säger Sonko Sundberg till fotbollskanalen.se. 

På presskonferensen efter matchen mot Gefle, som slutade i en 3-1-seger, förklarade AIK:s tränare Andreas Alm varför han valde att sätta 18-årige Noah Sonko Sundberg på bänken och låta finländaren Sauli Väisänen ta plats i mittlåset istället.

Alm fick frågan om han vilade Sonko Sundberg, eller om uttagningen berodde på sportsliga grunder.

- Det är en blandning. Noah var ute och spelade landslag med P96 nyligen. Där spelade han två och en halv match och var väldigt sliten efter det. Sen har han spelat två bra matcher i allsvenskan och tömde sig totalt i Malmö. Han stångades med Rosenberg i 90 minuter, säger Alm.

"Det är konkurrens"

- Sauli gjorde en bra insats mot Hammarby och kom in med ett piggt huvud och var mycket stark i duellerna i luften. Han gör en bra insats i dag (läs i går). Det är konkurrens, men det är klart att Noah gjort det bra hittills.

Sonko Sundberg själv visste inte efter matchen varför han petats.

- Det kan inte jag svara på, det är Alm som får svara på det, säger mittbacken.

Känner du dig sliten?

- Nej, jag känner mig inte så sliten. Jag har väl spelat ett par matcher nu. Jag var på landslagsuppdrag för två-tre veckor sedan, och sen har jag ju spelat de två inledande matcherna också. Men jag vet faktiskt inte, det är Alm som har tagit det beslutet. Det är bara att kämpa på.

18-åringen medger dock att han var utpumpad efter matchen mot MFF.

-  Ja, faktiskt. Det var en väldigt jobbig match. Vi blev tillbakatryckta stundtals, så det var en riktigt jobbig match. Men samtidigt så har jag återhämtat mig nu. Det blev som det blev.

Har Alm snackat med dig om varför du inte spelade från start?

-  Ja, han snackade lite och sa att han valde att rotera laget och starta med Sauli. Det är bara att köra på.

Hur känns det att inte få starta?

- Man vill ju så klart spela hela tiden, så… Ja, vad ska man säga. Jag har fortfarande inget bra svar till varför jag inte startade, men jag vill i alla fall spela hela tiden.

 

- Nu gäller det bara att ta tillbaka platsen. Jag ska köra på under träningsveckan och sen får vi se vad som händer inför Elfsborg. 

Hur tycker du att det har gått under de två första matcherna för dig?

- Den första gick bra tycker jag. Det var mycket dueller som jag vann då. Jag och Pertan har ett bra samarbete. Sen i Malmö-matchen gjorde jag väl ett par misstag som man inte bör göra, men annars har det känts bra. Det var misstag, men samtidigt höll vi nollan, avslutar Sonko Sundberg.

Se alla höjdpunkter från AIK-Gefle i spelaren ovan.

Publicerad 2015-04-13 kl 07:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons