Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Scanpix

Annela Yderberg, dåvarnde VD i AIK Fotboll.

Dåvarande AIK-VD:n "Gjorde inte affärer med Skyddsteknik"

Annela Yderberg var under under 2008-2012 VD för AIK-fotboll. Precis som Tomas Edselius känner hon inte till bolaget Skyddsteknik.

- Vi gjorde affärer under den perioden med externa finansiärer, men det var inte med Skyddsteknik, säger hon till fotbollskanalen.se.

Idag avslöjade P4 Stockholm att AIK Fotboll ska ha tagit emot 12 miljoner kronor från företaget Skyddsteknik under säsongen 2009. Ett företag som just nu utreds för ekonomisk brottslighet.

VD under den här perioden var Annela Yderberg men hon menar att AIK har rent mjöl i påsen.

- Från vår sida var det inget konstigt. Man jobbar så i branschen att man har extern finansiering ibland och då finns det riskkapitalister och andra som går in. I det här fallet var det en representant som var känd i våra kretsar och det är klart att man inte går omkring och misstänker om det inte finns någon anledning till det, säger hon till.

ANNONS

Yderberg själv påpekar dock att hon inte har koll på alla transaktioner från den perioden.

- Så jag kan varken säga ja eller nej att betalningar har kommit därifrån eller inte. Men det ringer ingen klocka.

I AIK:s årsredovisning från 2009 framgår det att det var vid spelaraffärerna gällande Miran Burgic, Nils-Eric Johansson, Iván Obolo, Jorge Ortiz, Tomi Maanoja, Jos Hooveild, Dulee Johnson och Antonio Flavio som klubben använt sig av externa riskkapitalbolag.

Det finns enligt Yderberg dock ingen anledning för oro för AIK :s del.

- Nej, nej. Vi har redan redogjort för det här och det gjorde vi för 1,5 år sedan nästan så att det finns inga oegentligheter från AIK Fotbolls sida. Det är bolagen bakom – och affärerna i sig är inte konstiga. Sådana görs hela tiden.

Så det är inte er sak?

ANNONS

- Så kan man väl kanske inte säga men vi har aldrig haft någon anledning att misstänka att det inte skulle gått rätt till.

Stefan Christenson, konkursförvaltare på Skyddsteknik säger däremot att han kommer kräva att pengarna betalas tillbaka.

- Det blir ju naturligt för mig från konkursboets sida då att kräva återbetalning av de här perngarna om det inte finns något tillförlitligt underlag som förklarar transaktionen, säger han till P4 Radio Stockholm.

Publicerad 2013-07-09 kl 23:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto