Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

"Det finns bud på Borges men han avvaktar"

Foto: Scanpix

Succé i VM och en ambition att ta sig vidare i karriären, trots det är Celso Borges kvar i AIK. Först i sommar tar kontraktet slut.

- Det vore bäst för honom och för AIK om han lämnade i januari, säger agenten Patrick Mörk.

Celso Borges Costa Rica gjorde storsuccé i VM och tog sig förbi dödens grupp efter vinster mot Italien och Uruguay och en oavgjord match mot England. Vinst mot Grekland i sextondelen och därefter åkte man ut i kvartsfinalen på straffar mot Holland. En av stöttepelarna i laget var AIK:s Celso Borges.

Till sommaren går kontraktet med AIK ut och trots succén i VM blev det ingen flytt för 26-åringen i somras.

- Han skulle spela VM och sen ta klivet vidare i karriären. Nu spelade han VM och tog inte klivet vidare. Vi står kvar med en idé som inte fullföljdes fullt ut, då får vi göra det bästa av den här situationen, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till fotbollskanalen.se

Men enligt agenten Patrick Mörk fattades det inte anbud efter VM utan Borges valde själv att avvakta.

- Han har redan sagt nej till ekonomiskt oerhört bra bud från Gulfen, Kina och Östeuropa. Där har han haft massiva bud. Men det har han sagt nej till, Celso vill spela i de stora ligorna i Europa och i rätt klubb med en tränare som verkligen vill ha honom, säger Patrick Mörk till fotbollskanalen.

- Han har bud att ta ställning till just nu från många håll. Men han är väldigt noggrann i sitt val.Vi pratar här om La Liga, Serie A och även England som det finns bud ifrån.

När januarifönstret öppnar är det fritt fram för Borges att diskutera kontrakt med andra klubbar men om han ska lämna redan i januari behöver klubben komma överens med klubben om en övergångssumma.

- Det är väl klart att det är bäst för alla om det sker nu. Bäst för AIK som får transfersumma, bäst för Celso som får komma iväg ett halvår tidigare. Det är det önskvärda scenariot. Det funkar säkert för honom att vara kvar till sommaren. Fördelen med det är ju att det är mycket större transfer på sommaren, säger Mörk.

Agenten är tydlig med att påpeka att AIK inte satt sig ivägen för en eventuell övergång efter VM.

- AIK har varit fair hela vägen. De begärde en rätt bra summa i somras men det var ju naturligt med ett år kvar och med ett bra VM.  Det är klart att för AIK så är det bättre att de får sälja honom nu än att han är kvar i tre månader i vår och sen gå som bosman, säger Mörk.

AIK värvade nyligen Halmstads Johan Blomberg och det är en spelare som sportchefen Björn Wesström ser som en ersättare till Celso Borges.

- Celso var borta ganska många veckor under VM och vi var inte helt värdelösa under den perioden så såklart finns det andra lösningar i truppen. Vi tittar också på lösningar utifrån, vi har tagit in Johan Blomberg från Halmstad som mycket väl kan spela central mittfältare, säger Björn Wesström.

Publicerad 2014-11-21 kl 17:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons