Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Dif-talang kan bli helt klar för AIK

Foto: Scanpix

"Vi för en dialog", säger Björn Wesström, sportchef AIK

AIK har sedan tidigare skrivit avtal med Djurgårdstalangen Marko Nikolic - men eftersom han lydde under amatörregler kunde Djurgården stoppa övergången. Nu kan en lösning närma sig.

- Vi för en dialog med Djurgården i god ton, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till fotbolldirekt.se.

Fotbollskanalen berättade för en månad sedan om problemen kring övergången mellan Djurgården och AIK. Den 16-årige Marko Nikolic slets mellan den professionella världen och amatörbestämmelser.

Nikolic hade inget skriftligt kontrakt med Djurgården och räknades därmed som amatör - och för amatörspelare ser övergångsbestämmelserna lite annorlunda ut än för kontrakterade spelare.

För amatörspelare finns en frimånad, mellan den 15 november och 15 december är de fria att byta klubb hur de vill - utanför den frimånaden måste spelarens förra klubb ge sitt godkännande för att klubbytet ska bli giltigt.

Djurgården skulle alltså ge sitt medgivande för Nikolic att spela med derbyrivalen.

- Vi har informerats om att han har skrivit på för AIK, sade Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till fotbollskanalen.se då.

Men nu pågår i alla fall förhandlingar - medan spelaren tränar vidare med AIK.

– Vi för en dialog med Djurgården i god ton, men hur den dialogen utvecklats under resans gång och var vi står nu vill jag inte kommentera, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till fotbolldirekt.se.

Enligt uppgifter till fotbolldirekt.se ska klubbarna träffas i morgon torsdag.

– Ja, det låter väl positivt i så fall. Nej, det här är inget jag har några kommentarer till, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till sajten.

Publicerad 2014-03-19 kl 15:22
Annons
Annons
Annons